Ana SayfaHaberlerAğrıspor Başkanı: “Ağrı’da kimse Savcı Sayan’ı vurmaz çünkü vuracak kadar kimsenin...

Ağrıspor Başkanı: “Ağrı’da kimse Savcı Sayan’ı vurmaz çünkü vuracak kadar kimsenin önemsediğini düşünmüyorum”

Ağrı 1970 Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yıldırım ile Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan arasında kulübün geleceği üzerinden yükselen tansiyon, daha sonra sokak kavgasına dönüşmüştü. Kulüp başkanı Yıldırım, Halk TV’ye yaptığı açıklamada Sayan’ın yanında uzun namlulu silah bulunan adamlarla şehir sokaklarında yürümesine gerek olmadığını çünkü şehirdeki kimsenin Sayan’ı vuracak kadar önemsemediğini söyledi.

Ağrı 1970 Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yıldırım ve ailesi ile Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan arasında kulübün geleceği üzerinden başlayan gerginlik sokakta karşılıklı kavgaya dönüşmüştü.

Kavganın ardından Savcı Sayan’ın Ağrı sokaklarında yanında elinde uzun namlulu silahlar bulunan kişiler eşliğinde yürüdüğü videosu sosyal medyada gündem olmuştu.

Yaşananlara ilişkin bir açıklama da Ağrı 1970 Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yıldırım’dan geldi.

Halk TV’de yayınlanan Seda Selek ile Perdenin Önü Arkası programına konuk olan Yıldırım, kulübün Doğubeyazıtlı bir iş insanına satışının engellenmesi için kulübün müdürü olan Kerem Adıgüzel’in Savcı Sayan tarafından belediyede işe alındığını, Adıgüzel’in bu süreçte iki taraflı davranarak hem kulübün satışını engellediğini hem de kulübün Savcı Sayan’a satılması için mücadele ettiğini söyledi. Yıldırım, daha sonra Kerem Adıgüzel’in yaptıklarını itiraf ettiğini, kendisiyle birlikte bir basın toplantısında bunları açıklamayı kabul ettiğini ve yaşanan kavga hadisesinin bundan sonra meydana geldiğini söyledi.

“Savcı Sayan gelip şov yapmak istedi”

Mehmet Yıldırım kavga günü yaşananları şöyle anlattı:

“O gün belediye başkan yardımcısı Ahmet Tunç bizim kulüp müdürünün kapısının önüne gitmişler bunları itiraf edeceğini bildikleri için. İşin kötüsü de bizim marketimiz de kulüp müdürümüz Kerem Adıgüzel’in evinin hemen ön tarafında. Ben de oraya bilinçli olarak 3 biraderimi bıraktım. Onlara dedim ki ‘Oraya gidin, herhangi biri gelirse en azından engel olun. Çünkü bu çocuğu kaldırabilirler, basın açıklaması yapmasına engel olabilirler ya da tehdit edebilirler.’ Dediğim gibi de çıktı. Kapının önünde karşılaştılar, ilk önce sözlü olarak başlayan tartışma akabinde Ahmet Tunç’un ahkam kesip silah çekmesiyle büyüyor. Bizimkiler yumruk atıp silahına müdahale edip almak isterken oradaki aracılar sayesinde oradan uzaklaştırılıp kaçıyor.

Yalnız ondan sonra olaylar başlıyor. Yarım saat sonra Savcı Sayan arkasında yardımcısı Ahmet Tunç ile beraber yüz kişiye yakın bir kalabalıkla gelip canlı yayın yapıyor. Ben kendi ağabeyimi oraya yolladım. Ağabeyim bu memlekette kanaat önderidir, sevilen biridir. Gitti oraya. Bir belediye başkanı gelmiş, elini sıkmak lazım deyip karşıladı. ‘Hoş geldin başkanım ama yaptığın hoş bir şey değil. Senin yardımcın yarım saat önce burada bizimkilere silah çekiyor, sen yarım saat sonra buraya kalabalıkla geliyorsun. Bu memleketin bir örfü, bir adeti var. Sen gelmiş burada gövde gösterisi yapıyorsun, şovmenlik yapıyorsun. Al adamlarını git, olay çıkmasın’ diyor.

Tam o esnada Ahmet Tunç’un ekibinden biri ağabeyime hücum ederken bizimkiler de müdahale ediyor ve birbirlerine giriyorlar. Birkaç kişi onlardan tartaklandı. Savcı Sayan da orada şoförünün yardımıyla arabaya bindirilip kaçırıldı. Sayan ile birlikte gelen çoğu güvenlik görevlisi 10-12 kişi o esnada iki bina arasında, sadece benim ailemden 20-30 kişi balkonlardayken havaya belki 200 mermi sıktılar. Benim kendi kardeşimin eşi bile mermi seslerinden bayılmış. Halka bu korkuyu çektirmesi, bu kadar çocuk içerisinde bu kadar mermi sıktırması hiç hoş bir şey değil. Bu gövde gösterisinden hemen sonra da görüntülerde gördüğümüz uzun namlulu silahlar eşliğinde yürüdüğü videoyu gördük. Bu videonun amacı bize gözdağı vermekti.

Biz hep devletimizin yanında olduk. O yüzden kendisinden korkmayız. Devlete karşı bir hatamız yok ama bu şekilde bir gövde gösterisi yaptı, ben de mecbur kalıp dün basın açıklamasını yaptım. Kulüp müdürüm de her şeyi anlattı.

Savcı Sayan kulübü almak istedi çünkü arkasına bir güç almak istiyor. Taraftar da halk da kendisini sevmiyor. Şükür ki vermedik.

“Savcı Sayan’ı Ağrı’da kimse vurmaz çünkü o kadar değer kimse vermez”

Bizim Ağrı’da uzun namlulu silah verilmez hiçbir korumaya. Korucu diyorlar ama korucu olmasına da ihtimal yok. Savcı Sayan, Ağrı’da hayati tehlikesi olan bir insan değil. Kimse ona bir müdahale yapmaz. Tek başına da gelse, kimse de yanında olmasa biz öyle bir şeye asla yeltenmeyiz. Kimse onu vurmaz çünkü vurulacak kadar değer verildiğini ya da önemsendiğini düşünmüyorum.

“Ben onu kendi silahı ile vuracağım”

Ben onu kendi silahı ile, kanunlar ile vuracağım. Sosyal medya ile vuracağım. Suç duyurusunda bulunduk. Savcı Sayan’ın Ağrı’da neler yaptığını anlatmaya da devam edeceğiz.”

- Advertisment -