Ana SayfaHaberlerGündemAHBAP hedef gösterildi, Haluk Levent “AFAD da bizim AHBAP da” dedi, ünlüler...

AHBAP hedef gösterildi, Haluk Levent “AFAD da bizim AHBAP da” dedi, ünlüler destek verdi

6 Şubat depremlerinin ardından yurtiçi ve yurtdışı yardımların büyük bir kısmının adresi olan AHBAP Derneği’nin başkanı sanatçı Haluk Levent, Cumhur İttifakı’na yakın isimler ve bazı fake hesaplar tarafından hedef gösterilmeye başladı. Levent ısrarla adının siyasete çekilmemesini isteyerek “AFAD da bizim AHBAP da” dedi. Birçok ünlü isim de bu sloganı paylaşarak AHBAP’a ve Levent’e destek verdi, CHP lideri Kılıçdaroğlu da yaptığı paylaşım ile AHBAP'ın eleştirilmesine tepki gösterdi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat Pazartesi aynı gün içinde gerçekleşen iki büyük deprem bölgede büyük hasara, mal ve can kayıplarına sebep oldu.

Bugün (10 Şubat) itibariyle can kaybı 18 bini geçti. Enkaz kaldırma, arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Depremin gerçekleştiği ilk günden itibaren birçok sivil toplum kuruluşu ve sivil inisiyatif, depremzedelere yardım için sahada aktif olarak mücadele veriyor.

Bu süreçte en ön planda olan bir kuruluş ise sanatçı Haluk Levent’in kurucusu ve başkanı olduğu AHBAP Derneği. İlk günden beri gerek yurt içinden gerek yurt dışından pek çok kişi bağış ve yardımlar için AHBAP Derneği’ni tercih ediyor.

Haluk Levent de ilk günden bu yana deprem bölgesinde ekip arkadaşları ile birlikte yardımları organize etmeye, bölgeden bilgiler vermeye devam ediyor.

Levent yaptığı paylaşımlar ve çektiği videolarda sık sık başta AFAD olmak üzere devlet kurumları ile koordineli şekilde çalıştıklarını söylese ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gibi isimlerle görüştüğü fotoğrafları paylaşsa da ,bazı kesimlerin hedefi olmaktan kurtulamıyor.

https://twitter.com/haluklevent/status/1623660694460674053/video/1

https://twitter.com/haluklevent/status/1623634984257855488/photo/1

Haluk Levent’in hedefte olmasının birkaç sebebi var: Devletin kurumlarının içi boşaltıldığı için halkta büyük güvensizlik olması ve yerli/yabancı herkesin yardım için AHBAP’ı tercih etmesi, toplanan bağışın büyüklüğü ve AHBAP/Haluk Levent’in devletin önüne geçmesi.

Haluk Levent’i hedef alan ve çalışmalarına gölge düşürmeye çalışan isimlerden biri, Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler. Güler, sunuculuğunu yaptığı Ülke TV’deki bir programda Haluk Levent için şunları söyledi:

“Bir sürü dernek var sahada. Hepsinden Allah razı olsun. Hepsi orada canla başla mücadele ortaya koyuyor. Ama siz, devletin işini o derneklere vermeye veyahut Haluk Levent gibi şahıslara vermeye kalkarsanız… Mesela Haluk Levent gelmiş orada çalışıyor, Allah razı olsun ama bir enkazdan bir çakıl taşı kaldırıyor mu? ‘AFAD ile koordine haldeyiz’ diyor ama açık kapı bırakıyor. Daha net anlatması lazım. Haluk Levent’e 1 milyar lira teslim edemezsin. Çünkü yönetemez.”

8 Aralık 2022’de MHP İstanbul İl Başkanlığı’ndan istifa eden Birol Gür ise, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla AHBAP Derneği’ne ve BaBaLa TV’nin kurucusu Oğuzhan Uğur’a göndermede bulundu.

“Lütfen yardımlarınızı AFAD üzerinden yapınız. AHBAP çavuş ilişkileriyle UĞUR’suz ellere yapılan yardımların ne kadarı depremzedelere ulaşıyor endişelerimiz var” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/birolgurmhp/status/1623454323576557568

Sosyal medyada da, troll hesaplar üzerinden Haluk Levent başta olmak üzere depremzedelere yardım için mücadele veren STK’lar ve sivil inisiyatifler hedefte.

Haluk Levent, bir anda başlatılan kampanya üzerine dün (9 Şubat) Twitter üzerinden şu mesajı paylaştı:

“Koordinasyon merkezinde olduğumuzdan ve her saniye bölge ile görüştüğümüzden görmemişim. @ahbap tt olmuş. Çok görüşten insan Ahbap’ı politik figür yapmaya kalkmış. Çok üzgünüz.

“Ahbap’ta yüz binlerce gönüllü var. Ve tek konuşulmayan şey günlük politikadır. Çünkü Ahbap Türkiye’dir.

“Benden de bir kahraman yaratılmasın. Benden siyasi bir figür olmamı kimse beklemesin. Her yıl aynı şey.

“Kısacası kimse bizleri siyasetin içine çekmesin lütfen! Ama ben geçen yıllarda olduğu gibi toplanan paranın her kuruşunu faturasına kadar yayınlarım, yayınlayacağım da.”

Haluk Levent, bugün de (10 Şubat) bir tweet atarak takipçilerine bir çağrıda bulundu:

“Koordinasyonun başındayım ve sosyal medyaya bakamıyorum bile. Aranızda beni seven varsa gerçekten varsa bir twit istiyorum.

“Çalışmalarımıza sekte vurmak isteyenlere inat!

“Afad da bizim Ahbap da!

“Tek cümle istiyorum!

“Afad da bizim Ahbap da!”

Levent’in bu çağrısına çok sayıda sanatçı, siyasetçi, sporcu ve iş insanı “AFAD da bizim AHBAP da” yazarak destek verdi.

Öte yandan CHP lideri Kemal kılıçdaroğlu da yayınladığı tweet ile AHBAP’a destek verdi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“AHBAP’a iftira atacağınıza yardım dağıtım koordinasyonunu sağlayın. Başlattığınız karalama kampanyası en çok depremzedelere zarar veriyor. Bu hayasızlığa son verin. Halkın kendi inşa ettiği kurumlara çökmeyi aklınıza bile getirmeyin. Millete koşana çelme takmayın!”

- Advertisment -