Ana SayfaHaberlerDünyaAkıbeti merak edilen adım İngiltere’den geldi: Putin’in sevgilisi olduğu iddia edilen Kabayeva...

Akıbeti merak edilen adım İngiltere’den geldi: Putin’in sevgilisi olduğu iddia edilen Kabayeva yaptırım listesinde

Rus devlet ajansı RIA, İngiltere’nin, Putin’in sevgilisi olduğu iddia edilen Alina Kabayeva ile Putin’in eski eşi Lyudmila Oçeretnaya’yı yaptırım listesine aldığını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta BBC’de yer alan bir makalede “Avrupa Birliği (AB) bir politikacı, medya patronu, eski olimpik jimnastikçi ve -eğer söylentiler doğruysa- Vladimir Putin’in kız arkadaşı ve bazı çocuklarının annesi olan Alina Kabaeva’yı hedef alabilir” denilmişti.

Thom Poole imzalı haberde muhtemel gelişme şöyle duyurulmuştu:

“Eğer söylentiler doğruysa Vladimir Putin’in sevgilisi ve bazı çocuklarının annesi olan Alina Kabaeva, hakkındaki bilgilere rağmen şimdiye kadar yaptırımlardan kaçınabildi. Fakat artık bir şeylerin yaklaştığını hissetmiş olabilir, özellikle de Mart ayında İsviçre’deki ikametgahından sınır dışı edilmesi talebinden sonra…

“Kaynaklar BBC’ye, onun AB tarafından yaptırım uygulanacak kişiler listesinde olduğunu doğruladı. AFP’ye göre, Kremlin propagandasının yayılmasındaki rolü ve 69 yaşındaki Başkan Putin ile ‘yakın ilişkisi’ nedeniyle hedef alınacak. Yine de taslak belge onu Putin’in ortağı olarak adlandırmıyor ve AB henüz teklifi resmi olarak imzalamadı.”

Wall Street Journal da ABD’nin, Putin’e “çok kişisel bir darbe” olarak görüleceği ve gerilimi daha da tırmandırabileceği korkusuyla Kabaeva’ya yaptırım uygulama konusunda isteksiz olduğunu ileri sürmüştü.

Kabayeva’nın spor ve siyasetçi kariyerinin ele alındığı BBC haberinin Türkçe çevirisi için:

- Advertisment -