Ana SayfaHaberlerAnalizANALİZ | Kılıçdaroğlu’nun iftarlara katılması neden önemli?

ANALİZ | Kılıçdaroğlu’nun iftarlara katılması neden önemli?

Muhafazakâr-dindar camianın belleğinde -Kılıçdaroğlu ne yaparsa yapsın- CHP’nin yeri pek hoş değil. Bunu yıkmanın en etkili yolu, Kılıçdaroğlu’nun en iyi yaptığı şey: Temas etmek. Daha çok temas etmek ve daha çok etkileşim kurmak. Bu sebeple Gelecek Partisi gibi, Saadet Partisi gibi muhafazakâr-dindar kimliği temsil eden partilerin düzenledikleri / düzenleyecekleri iftar gibi organizasyonlarda Kemal Kılıçdaroğlu’nun vatandaşlarla temas kurması her şeyden önce sembolik olarak çok önemli.

Seçime 50 günden az bir süre kala Cumhur ve Millet ittifakları seçim çalışmalarına hız verdi. 6 Şubat’ta meydana gelen depremler seçim kampanyalarını etkilerken, kampanya döneminin bir bölümünün Ramazan’a denk gelmesi de seçim çalışmalarının buna göre şekillenmesine sebep oldu.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayları 24 Mart’ta Malatya’da depremzedelerle iftar yemeğinde biraraya geldi.

Malatya’daki iftarın ardından dün (26 Mart) İstanbul’da Gelecek Partisi’nin ev sahipliğinde bir başka iftar düzenlendi.

Yenikapı’da bulunan ve İBB’ye bağlı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri Merkezi’ndeki iftarda ev sahibi Davutoğlu’nun yanı sıra DP lideri Gültekin Uysal, SP lideri Temel Karamollaoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yer aldı.  

İYİ Parti lideri Meral Akşener Ankara’da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile iftar açarken, Ankara’da bulunan DEVA lideri Ali Babacan mazeret bildirerek iftara katılmadı.

İstanbul’daki iftara katılım yoğundu; katılanların çoğu ev sahibi Gelecek Partisi’nin kurmayları, yöneticileri ve üyeleriydi. Gelecek Partililerin yanı sıra Saadet Partili ve CHP’li pek çok kişi de organizasyona katıldı.

Programda dikkat çeken ayrıntılardan biri de Diyanet İşleri eski başkan yardımcısı Ali Şark, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, Süryani Cemaati Ruhani Lideri Yusuf Çetin ve İstanbul Süryani Kadim Vakfı Başkanı Sait Susin’in aynı masada yemek yemesiydi.


İftarın ardından Ali Şark, “Bozulan düzenin yeniden düzelmesi için biraraya gelen heyet-i siyasetiyeye güç kuvvet ihsan eyle” diye dua etti. 

- Advertisment -