“Eşcinselim, bunu da hiçbir zaman saklamadım” diyen Zamora, “eğer bana sorulmazsa, bunu söylemek zorunda değilim, çünkü bu benim kişiliğimin bütününü ve hatta siyasetimi tanımlamıyor. Ancak bunu ifade etmenin de sorun olmaması gerektiğini düşünüyorum.”
Zamora, bu açıklamasının cinselliklerini açma konusunda rahat hissetmeyen diğer eşcinsellere yardımcı olacağını umduğunu belirtti.
“Eğer bu açıklama, zor bir dönemden geçen birçok çocuğun, gencin veya ergenin yardımcı olursa, bir gün cinsel yönelimi ne olursa olsun bu ülkede başarılı olabileceğini ve en yüksek makamlara ulaşabileceğini görmesini sağlayacaksa bunu ifade etmekten mutlu olurum.”
Zamora cinsel kimliğini ülkede eşcinsel evliliğin yasallaştırılmasının hemen ardından açıkladı. Böylece Andorra, eşcinsel evliliği yasallaştıran 33. ülke oldu.
Temmuz ayında Edgars Rinkēvičs’in cumhurbaşkanı yeminini etmesiyle birlikte Letonya, Avrupa’da eşcinsel bir devlet başkanına sahip ilk ülke olmuştu.
İrlanda’da 2017-2019 yılları arasında taoiseach olarak görev yapan Leo Varadkar da eşcinsel olduğunu açıklayan hükümet başkanları arasında.
2017’de göreve gelen Ana Brnabić de Sırbistan’ın ilk kadın ve ilk eşcinsel olduğunu açıklayan başbakanı.
Lüksemburg başbakanı Xavier Bettel ise 2013’ten beri görevde. Bettel, ülkede eşcinsel evliliğin yasallaştırıldığı 2015 yılında mimar Gauthier Destenay ile evlenmişti.
İzlanda Başbakanı Jóhanna Sigurðardóttir, Belçika Başbakanı Elio Di Rupo, ve San Marino’dan Paolo Rondelli de Avrupa’da eşcinsel olduğunu açıklayan hükümet diğer hükümet başkanları.