Ana SayfaHaberlerArnavutluk medyası: Hükümet Erdoğan’ın ziyaretine medya engeli koydu

Arnavutluk medyası: Hükümet Erdoğan’ın ziyaretine medya engeli koydu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Laç ziyaretini takip etmek isteyen bazı medya kuruluşlarının alınmadığını iddia eden Exit Albania haber sitesi, sonra gerçekleşecek ikili görüşmeye akredite gazetecilere görüntü almama kaydıyla izin verileceğini yazdı

Arnavutluk medyasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arnavutluk ziyareti hakkında haber yapmasını engellendiği iddiaları yer aldı

Erdoğan, Türkiye’nin Kasım 2019’daki depremden etkilenen Laç kasabasına yardım için inşa ettirdiği 500’den fazla konutun açılışı için Arnavutluk’a gelmişti.

Exit News Albania’ya göre, gazetecilerin ziyareti takip etmesine izin verilmedi ve programın çoğunda engellendi. Laç’a kendi imkanlarıyla ulaşmaya çalışanlar da durduruldu. Lac’a giden tüm yollar kapatıldı ve medya çalışanlarına hiçbir şekilde giriş izni verilmiyor.

Ayrıca sonra gerçekleşecek basın toplantısına sadece Başbakanlık tarafından akredite edilmiş gazetecilerin katılmasına “görüntü almamak” kaydıyla izin verildiği yazıldı. Exit News’te şu yorum yer aldı:

“Bu şu anlama geliyor: Bağımsız medya’nın görüntü alması engellenecek, Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin tüm görüntüler hükümet tarafından kontrol edilecek.”

2013’ten beri Başbakanlık koltuğunda oturan Edi Rama, ziyaret öncesinde Financial Times’a konuşmuştu.

Roportajda bölgede etkisini artırmaya çalışan Rusya, Çin ve Türkiye’ye dair üstü kapalı bir yorum yaptığı yazılmıştı:

“Rama isim vermeden bu tür “taliplerin” kendileri için yararlı olmadığını söyledi:

‘Diğer ülkeler para, yatırım ve hatta havyar getirebilir fakat bu ülkeler işleyen ve özgür bir ülke inşa etmek için ihtiyacınız olan şeyleri getiremez’”

- Advertisment -