Ana SayfaHaberlerÖzgür Özel: “Sen devletin polisi olmayı yanlış anlamışsın, yanlış devletin eline sarılmışsın”

Özgür Özel: “Sen devletin polisi olmayı yanlış anlamışsın, yanlış devletin eline sarılmışsın”

Özgür Özel, Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz’in Bahçeli’nin elini öpmesine tepki gösterdi: “Sen devletin polisi olmayı yanlış anlamışsın, yanlış devletin eline sarılmışsın. Milletin tamamı için görev yapması gereken birilerinin, siyasetin küçük bir kısmının temsiline eğilmesini, el etek öpmesini asla kabul etmiyoruz.”

CHP lideri Özgür Özel, Özel Hareket Başkanı Süleyman Karadeniz’in MHP lideri Devlet Bahçeli’nin elini öpmesine sert tepki gösterdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Özel, şunları söyledi:

“Dün gördüğüm bir şaşkına şunu söylüyorum; sen devletin polisi olmayı yanlış anlamışsın, yanlış devletin eline sarılmışsın. Bir siyasiye saygı gösterilmesi eyvallah. O siyasinin bunu nasıl karşıladığı, neye ne kadar izin verdiği kendi tercihidir. Ama bu devletten maaş alan, bu milletin tamamı için görev yapması gereken, üzerinde üniformasıyla, yetkisiyle olan birilerinin bu ülkede siyasetin bir kısmının, küçük bir kısmının temsiline eğilmesini, el etek öpmesini asla kabul etmiyoruz, nokta.

Ben, bir devlet memurunun, bir siyasi liderin eline sarılmasında, muhatap hangimiz olursa olsun, o devlet memuruna üstlendiği vazifenin gereğini hatırlatmayı doğru bulurum. Onun dışındaki her türlü yaklaşım, çok kutsadığınız ve esasen saygıda ve bağlılıkta bizden çok geride olduğunuz, bu devletin dibine dinamit koymaktır. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Polis hepimizin polisidir, asker hepimizin askerdir. Türkiye Cumhuriyeti hepimizindir. Kimsenin tapulu malı değildir.”

“Genel Başkanımızı hedefe koymaya çalışmıştır”

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Özel’in sözlerine, X hesabından yaptığı şu paylaşımla karşılık verdi:

“Terör örgütü sempatizanlarının elini öpmekten ar etmeyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, FETÖ artıklarının suflelerini meclis kürsüsünde tekrarlayarak Genel Başkanımızı ve Kahraman Özel Hareket Polislerimizi hedefe koymaya çalışmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin; ‘devlet seri katil’ diyenlere sahip çıkanlardan, ‘PKK sizi tükürüğü ile boğar’ diyenlere kol kanat gerenlerden, ‘Kimyasal Silah Kullandı’ diyerek şanlı Türk askerine iftira atanlardan, terörün örgütünün siyasi uzantılarının gönlünü hoş etmek uğruna her türlü milli menfaatin karşısında pozisyon alanlardan öğrenecek bir devlet terbiyesi yoktur! Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin Özel Harekat Başkanlığı’nı ziyaretinin ardından; FETÖ’cü ucubelerin, PKK’lı canilerin, fonlanan sözde gazetecilerin ve CHP’nin koro halinde saldırması elbette tesadüf değildir. Özel Hareket Polisleri, terörün ve uzantılarının korkulu rüyasıdır. Özgür Özel ve korosunun gerçek rahatsızlığı, terörle mücadeledeki kararlılığımız ve başarımızdır. Vatan evlatlarını, bu milletin göğsünü kabartan kahramanlarımızı hedefe koymak, terör örgütünün siyasi ofisiyle sinsice ittifak kuran CHP’ye ‘yakışan’ bir tavırdır!”

Özel Harekat Başkanı, Bahçeli’nin elini öptü

MHP lideri Devlet Bahçeli, 15 Temmuz’un 8’inci yıl dönümünde darbe girişimi esnasında bombalanması nedeniyle 51 polisin hayatını kaybettiği Ankara Gölbaşı’daki Özel Harekat Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Bahçeli’yi Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz ve beraberindeki heyet karşıladı. Süleyman Karadeniz, karşılama sırasında Bahçeli’nin elini öptü.

Bahçeli, karşılamanın ardından 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden 51 polis anısına yapılan Özel Harekat Anıtı’na çelenk bırakıp, dua etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaret 10 dakika sürdü. Ayyıldız ile Karadeniz, Bahçeli’ye Metehan komutasında 16 Türk devleti ve büyüğünü gösteren bir tablo hediye etti. Bahçeli, tören mangasını selamlayarak Özel Harekat Başkanlığı’ndan ayrıldı.

Özel Harekat Başkanlığı’ndan ayrıldığı sırada başka özel harekat polisleri de Bahçeli’nin elini öptü.

“Polis, asker el öpmeye başlarsa bu ülke daha çok 15 Temmuzlar yaşamaya gebedir”

Özel Harekat Başkanı Karadeniz’in Bahçeli’nin elini öpmesi, siyasetçilerden tepki topladı.

CHP İçişleri Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, X hesabından şunları yazdı:

“Devlet Bahçeli’nin elini öpen şahıs EGM Özel Harekat Daire Başkanı Süleyman Karadeniz üzerindeki o üniforma Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni temsil eder. Devletin polisi, askeri bir siyasi parti liderinin elini eteğini öpmez, önünde de eğilmez. Türk polisinin, askerinin başı her zaman diktir. Polis, asker el öpmeye başlarsa bu ülke daha çok 15 Temmuzlar yaşamaya gebedir. Bu emniyet müdürü derhal emekli edilmelidir.”

DEVA Partisi milletvekili Mustafa Yeneroğlu da “Devletin değil de bir siyasi partinin, bir ideolojinin polisi olduğunu zannetmek devlete verilebilecek en büyük zararlardan biri. Maalesef el öpen de öptüren de bu gerçeğin farkında değil” mesajını paylaştı.

Başka siyasetçi tepkilerinden bazıları:

Paylaşımlarda fotoğrafa yer verilmedi

Emniyet Genel Müdürlüğü, Özel Harekat Başkanlığı ve MHP’nin hesaplarından ziyaretle ilgili yapılan paylaşımlarda, Karadeniz’in Bahçeli’nin elini öptüğü fotoğrafa yer verilmedi.

- Advertisment -