Ana SayfaHaberlerBakan Kurum “geri dönüştürülemeyen atık” ithal edildiği “iddiasını” yalanladı; oysa iddia ...

Bakan Kurum “geri dönüştürülemeyen atık” ithal edildiği “iddiasını” yalanladı; oysa iddia “geri dönüştürülebilir atık” ithal edildiğiydi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin İngiltere’den geri dönüşüme uygun olmayan atıkları ithal ettiği “iddiasına” kızdı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kurum, “Anlamayanlara, anlamak istemeyenlere tane tane bir kez daha söylüyoruz. Çöp değil atık alıyoruz. Geri dönüşüme uygun olmayan atıkları asla ithal etmiyoruz” mesajını paylaştı. İngiltere gazetesi The Daily Mirror’ın manşetindeki iddia İngiltere’den geri dönüştürülebilir atıkların Türkiye’ye gönderilip Adana’da yakıldığıydı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İngiltere medyasında çıkan, İngiltere’deki atıkların Türkiye’ye gönderilerek yakıldığı iddiasına tepki gösterdi.

Bakan Kurum sosyal medya hesabında şu mesajı paylaştı:

“Anlamayanlara, anlamak istemeyenlere tane tane bir kez daha söylüyoruz. Çöp değil atık alıyoruz. Çünkü geri dönüştürüyoruz. Geri dönüşüme uygun olmayan atıkları asla ithal etmiyoruz. Çünkü yasakladık.”

İngiltere gazetesi The Daily Mirror’ın bugünkü (13 Temmuz) manşetinde The Daily Mirror ve Greenpeace ekibinin konuyla ilgili araştırma yapmak için geldikleri Adana’da karşılaştıkları bulgular vardı.

Gazetenin haberinde, araştırmacıların Adana’daki çöplüklerde İsrail, Almanya, Fransa, Kanada ve İngiltere menşeili ürünlerin ambalajlarını ve bu ülkelerde faaliyet gösteren süpermarketlerin poşetlerini keşfettiği anlatılıyordu.

Haberde, Bakan Kurum’un rahatsızlığına neden olan geri dönüşüme uygun olmayan atıkların ithal edildiği gibi bir iddia yer almıyordu.https://serbestiyet.com/haberler/the-daily-mirror-adana-copluklerinde-arastirma-yapti-ingilteredeki-plastik-coplerin-yarisi-turkiyeye-yasadisi-bir-sekilde-goturulup-yakiliyor-97297/

- Advertisment -