Warner Bros’un yazar-yönetmen Greta Gerwig imzaslı gişe rekortmeni filmi vizyona gireli henüz üç hafta olmasına rağmen dünya gişelerinde 1,03 milyar dolar gibi şaşırtıcı bir hasılat elde etti.
Comscore’da kıdemli medya analisti olan Paul Dergarabedian, “30 yıldır bu oyunun içindeyim ve Barbie ve Barbenheimer fenomeni öngörülemez olduğu kadar eşi benzeri görülmemiş bir şey” dedi.
Dergarabedian’a göre, tarihte enflasyondan arındırılmamış sadece 50 film milyar dolar sınırına ulaştı:
“‘Barbie’nin pazarlama kampanyası, ‘Oppenheimer’ ile ortak vizyon tarihi nedeniyle ‘Barbenheimer’ kelimesinin popüler sözlüğe eklenmesine yol açan bir olaylar zincirini harekete geçirdi.”
Barbie, öylesine güçlü bir ortak fenomen ki Google bile Barbie taratılan sayfalarını pembeye boyayarak akımın içinde kalmaya çalıştı.
Geçtiğimiz ay Collider’a verdiği bir röportajda, başroldeki karakteri canlandırmanın yanı sıra filmin yapımcılığını da üstlenen Margot Robbie, stüdyolarla yaptığı yeşil ışık toplantısında yaşadığı bir önseziyi paylaştı.
Filmin küresel başarısı, Birleşik Krallık, Meksika ve Avustralya dahil olmak üzere dünyanın en büyük film pazarlarından bazılarındaki gişe satışlarından kaynaklandı. Box Office Mojo izleme sitesine göre, film gösterime girdiği günden bu yana her hafta sonu bu pazarlarda bir numara oldu.
“Barbie” aynı zamanda dünyanın en büyük ikinci pazarı olan ve son birkaç yıldır giderek daha dar bir alana sıkışan Çin’de de iyi bir performans sergiledi.
Üstelik UCLA Çin Araştırmaları Merkezi Direktörü Michael Berry’nin altını çizdiği gibi “Barbie” filmi bir oyuncağa dayanması bakımından “Transformers “a benzese de Çinli nesillerin birlikte büyüdüğü bir oyuncak değil.”