Ana SayfaHaberler“Ben oğlumu milletimize emanet etmiştim, milletin meclisinde şehit oldu”

“Ben oğlumu milletimize emanet etmiştim, milletin meclisinde şehit oldu”

Meclis’te İsrail’in Gazze’ye saldırısı ve Türkiye’nin İsrail ile ticari ilişkilerini sürdürmesi üzerine konuşurken, yere yığılan ve hastanede hayatını kaybeden 54 yaşındaki Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez için Meclis’te tören düzenlendi. Yarın İstanbul Fatih Camii’nden cenazesi kaldırılacak Bitmez için Meclis’te bulunan bütün partilerin temsilcileri veda konuşmaları yaptı. Sırrı Süreyya Önder: “Kalbi selim bir arkadaş olduğuna şahidiz.” Hasan Karal: “35 yıllık bir arkadaşımı kaybetmenin acısını yaşıyorum” Selim Temurci: Babası “Ben oğlumu milletimize emanet etmiştim, milletin meclisinde şehit oldu” dedi.

Gelecek Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ: “Kendisini altı ay önce tanıdım. Özellikle grubumuzu kurduktan sonra, grup başkanı olmam sebebiyle kendisi ile iletişimimiz daha fazla oldu. Kendisi iş ahlakı ve iş disiplini çok yüksek bir arkadaşımızdı. Her ölüm bize ders olmalı.”

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin: “Her şey gözümüzün önünde yaşandığı için tarifsiz bir duygu yaşıyoruz. Biz Hasan abimizi hep iyi yönleri ile hatırlıyoruz.”

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci: Az önce hasan abimizin babası ile beraberdik. Metanetini görmenizi isterdim. “Ben oğlumu milletimize emanet etmiştim, milletin meclisinde şehit oldu” dedi. Fikirlerimiz farklı olsa da insani duygularımız aynıdır.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan:  Aynı bölgede milletvekili seçildiğimiz değerli Hasan Bitmez kardeşimize buradan rahmet diliyorum. Onu 2018’de tanımıştım. Tanıdığım günden bugüne kadar hep hakkın yanında oldu, hep zulmün karşısında oldu. hakkı haykırmaktan hiç çekinmedi

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta: Bu ölüm bizi daha da duygulandırdı. Görevi başında rahatsızlandı, yıllardır inandığı Filistin davasını, mazlumların ve mağdurların hakkını savunurken fenalaştı. Belki o konuşmanın getirdiği tempo da kalp krizinde etkili oldu.

MHP Manisa Milletvekili Erhan Akçay: Kendisini vazifeşinas bir milletvekili ve iyi bir insan olarak hatırlayacağız.

DEM Partisi Antalya Milletvekili Saruhan Uluç: Çok üzücü bir ana burada hep birlikte tanık olduk. Son sözlerini meclis kürsüsünde söyledi. Hasan Bitmez kardeşime Allahtan rahmet diliyorum.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal: Bugün sözün bittiği yerdeyiz. Mecliste mazlumların hakkını savunurken tam bu kürsüde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Hasan Bitmez’e Allahtan rahmet diliyorum. Kendisini hep mazlumların hakkını savunmasıyla hatırlayacağız.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül: Hasan Bitmez’in vefatını büyük bir teessür ile öğrendik. Tüm hekim arkadaşlarımız yakından ilgilendiler. Onlara da teşekkür ediyorum. Hasan Bitmez’e Allahtan rahmet diliyorum.

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık: Söz konusu ölüm olunca tüm kelimeler kifayetsiz kalıyor maalesef. Ailesi ve sevenlerine sabır diliyorum.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Hasan Karal: 35 yıllık bir arkadaşımı kaybetmenin acısını yaşıyorum. İnandığı değerler uğruna tavizsiz bir hayat süren, siyasi düşüncesi ne olursa olsun dostluğu her şeyin üzerinde tutan biriydi. Hayattayken yaptığı güzellikler kendisine yoldaş olsun.

Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder: “Bağdatlı Ruhi’nin çok güzel bir beyiti vardır. “Sanma ey hâce ki senden zer ü sîm isterler, Yevme lâ yenfeu’da kalb-i selîm isterler…” Ey hoca; sanma ki senden altın ve gümüş isterler, Hiçbir şeyin fayda vermeyeceği günde, tertemiz ve sapasağlam bir kalp isterler. Kalbi selim bir arkadaş olduğuna şahidiz. Bütün Saadet Partili arkadaşlara ve TBMM’ye başsağlığı diliyorum.”

YRP Konya Milletvekili Ali Yüksel: Bugün burada gördüğüm manzara beni memnun etti. Bir vefatın arkasından bütün partilerin temsilcileri çok güzel sözler söylediler. Bu vefattan gerekli dersi çıkarmamız ve bundan sonra ölümlü dünyada birbirimizi incitecek rencide edecek sözlerden kaçınarak arzu ettiğimiz, söylemek istediğimiz fikirleri nazikane, birbirimizi incitmeden söylemeye devam ediyorum. Umarım bu bize bir ibret olur. “İbret istersen ölüm yeter” demişler. Bundan sonra meclisimizde arkadaşlarımız sözlerini ifade ederken birbirini incitmemeye çalışsınlar. Bu hepimizi mutlu eder. Artık kavga istemiyoruz, barış istiyoruz.

- Advertisment -