Ana SayfaHaberlerÇavuşoğlu’nun yayımladığı 6 dakikalık videoda yabancı kurtarma ekiplerine kendi dillerinde teşekkür edildi;...

Çavuşoğlu’nun yayımladığı 6 dakikalık videoda yabancı kurtarma ekiplerine kendi dillerinde teşekkür edildi; IBKY ve Kürtçe hariç

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Twitter’da paylaştığı 6 dakikalık videoda Türkiye’deki deprem için yardıma gelen ülkelere kendi dillerinde teşekkür edilirken Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi’nin videoda gösterilmemesi ve Kürtçe teşekkür edilmemesi tepki çekti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından “Dost kara günde belli olur! Şükranla…” notuyla 6 dakikalık bir video paylaştı.

Videoda 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından diğer ülkelerden gelen arama-kurtarma ekiplerinin görüntüleri ve ekiplerin kendi dillerinde teşekkür mesajları yer aldı.

Videoda depremin ilk gününden itibaren bölgeye gelen ve hem arama-kurtarma çalışmaları yürüten hem de insani yardım sağlayan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IBKY) ekiplerine yer verilmedi. Ayrıca videoda Kürtçe bir teşekkür mesajı da yer almadı.

IBKY merkezli Barzani Yardım Vakfı, depremlerin ilk gününde Türkiye’ye yardım ulaştıran ilk kuruluşlardan biri olmuştu.

Vakıf, ocak, tıbbi malzeme, giyecek, içme suyu, battaniye, bebek bezleri ile süt ve kuru gıdanın yanı sıra 27 bin 900 hazır sıcak yemek ve 2 bin 537 çadır dağıtmıştı.

Ayrıca IBKY Başbakanı Neçirvan Barzani de Gaziantep’i ziyaret etmiş ve “Türkiye’nin acısını paylaşıyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

Tüm bunlara rağmen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yayımladığı ‘teşekkür’ videosunda IBKY’ye, Barzani Vakfı’na ve Kürtçeye yer verilmemesi ise tepki çekti.

Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Irak Kürdistan Bölge Yönetimini dost görmeseniz de onlar biziz, biz onlarız sayın Çavuşoğlu. Her çiqas hûn hikûmeta Herêma Kurdistana Iraqê wek dost nabînin jî, ew em in, em ew in birêz Çavuşoglu.”

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen de paylaşımında “+ Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Spas.. Bi minetdarî..” ifadesine yer verdi.

Çavuşoğlu’nun paylaşımına gelen diğer tepkilerden bazıları ise şöyle:

- Advertisment -