Ana SayfaHaberlerCHP “Abi bir değişim olsun artık ya” videosundaki adayından vazgeçti: Veli Ağbaba’nın...

CHP “Abi bir değişim olsun artık ya” videosundaki adayından vazgeçti: Veli Ağbaba’nın adayı olduğu iddia edilmişti

CHP, İzmir Çiğli’de Veli Ağbaba’nın adayı olduğu iddia edilen Uygar Yıldırım’ı adaylıktan çekti, yerine İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi daire başkanlığından siyasete giren Onur Emrah Yıldız’ı adaylaştırdı. Yavaş’ın daha önce CHP yönetimine Etimesgut ve Mamak’ta adaylıklara önerdiği ancak kabul görmeyen eski İYİ Partili Mesut Özarslan CHP’nin Keçiören adayı oldu. CHP'nin Gaziantep adayı olarak Muzaffer Ertürk'ün, Antalya Muratpaşa adayı olarak da Ümit Uysal'ın adı açıklandı.

İzmir Çiğli’de büyük protestolarla karşılanan Çiğli adayı CHP’nin bugünkü toplantılarının gündemi oldu.

İzmir Malatyalılar Derneği Başkanı olan Uygar Yıldırım’ın CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın desteğiyle aday olduğu iddia edilmişti.

Yıldırım, iddiaların doğru olmadığını belirterek, “Ağbaba, hemşehrim. Tanışıyoruz. Aday adayı olduğumu biliyordu ama bu konuyu kendisiyle hiç konuşmadım. Torpilim yok. Birilerine benim için bir şey dediyse teşekkür ederim” diye konuşmuştu.

Ankara’da Yavaş ağırlığı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Keçiören adayı olmasını istediği eski İyi Parti il başkanı Mesut Özarslan, CHP Keçiören adayı oldu.

Yavaş, Özarslan’ı daha önce Etimesgut ve Mamak adaylıkları için de önermişti. Özarslan, İYİ Parti’nin Ankara Kurucu İl Başkanlığını yaptı.

Ankara’da CHP’nin Altındağ adayı 14 Mayıs’ta İYİ Parti’den milletvekili adayı olan Ramazan Değerli, Çamlıdere adayı da İYİ Parti eski Çamlıdere İlçe Başkanı Mehmet Cengiz oldu.

CHP, geçen haftaki MYK ve PM toplantılarında da Mansur Yavaş’ın isteği üzerine Ankara’daki ilçelere sağ kökenli adaylar atamıştı.

Polatlı’da yeniden aday gösterilmeyen mevcut MHP’li Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Gölbaşı’nda ilçenin eski MHP’li belediye başkanı Yakup Odabaşı, Nallıhan’da AK Parti eski ilçe başkanı Ertunç Güngör, Kızılcahamam’da İYİ Parti eski ilçe başkanı Coşkun Ünal, Kalecik’te İYİ Parti eski ilçe başkanlığından istifa eden Satılmış Karakoç CHP’nin adayları olmuştu.

Gaziantep’te Muzaffer Ertürk, Kocaeli’de Atasoy Bilgin

CHP’nin Gaziantep adayı Muzaffer Ertürk, Kahramanmaraş adayı Zeynep Özbaş Arıkan, Kocaeli adayı Atasoy Bilgin, Mardin adayı Ömer Durak, Antalya Muratpaşa adayı Ümit Uysal oldu.

Beşiktaş’tan adayı adayı olan AKUT eski Başkanı Nasuh Mahruki, CHP Genel Merkezi’nin mevcut Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ı yeniden aday ilan etmesi üzerine bağımsız aday oldu.

CHP PM’sinde açıklanan adaylar şöyle:

- Advertisment -