Ana SayfaHaberlerGündemPORTRE | “Abi bir değişim olsun artık ya” videosundaki aday Uygar Yıldırım:...

PORTRE | “Abi bir değişim olsun artık ya” videosundaki aday Uygar Yıldırım: “Tik Tok nedir bilmem, Veli Ağbaba hemşehrim, onun adayı değilim”

CHP’nin Çiğli adayı Uygar Yıldırım, çektiği videoda tarif ettiği başkan adayı gibi gitar ve bağlama çalıp şarkı söylüyor. İzmir Malatyalılar Derneği Başkanı. Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Çiğli Belediye Başkanı’na karşı Özgür Özel’i destekleyen Yıldırım, Malatyalı Veli Ağbaba’nın adayı olmakla suçlanıyor. Adaylığına karşı CHP Çiğli İlçe Başkanlığı önünde toplanan partililer “İthal aday istemiyoruz” ve Ağbaba elini Çiğli’den çek” sloganları attı. “Benim için Tik-Tok adayı da diyorlar. Tik-Tok nedir, bilmiyorum.”

CHP, sancılı bir sürecin sonunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını ve ilçe belediye başkan adaylarını belirledi.

İzmir’de CHP’nin açıkladığı adaylar arasında büyükşehir için aday gösterilen Cemil Tugay kadar, Çiğli Belediyesi için aday gösterilen Uygar Yıldırım da tartışma konusu oldu.

Uygar Yıldırım’ın sosyal medyada gündem olmasının sebebi aday adaylığı sürecinde çektiği videolar.

Yıldırım bu videolardan birinde INJI’nin “Bellydancing” şarkısını coverlayarak söylüyordu.

Uygar Yıldırım’ın adaylığının netleşmesinin hemen ardından bir grup CHP’li, CHP Çiğli İlçe Başkanlığı önünde toplanıp “İthal aday istemiyoruz” ve Ağbaba elini Çiğli’den çek” sloganları attı.

Tartışmaların odağındaki Uygar Yıldırım aynı zamanda İzmir Malatyalılar Derneği Başkanı.

Karşıyaka Şemikler Anadolu Lisesi’nden mezun olan Uygar Yıldırım, Ege Üniversitesi Devlet Türk Mûsıkîsi Konservatuvarı’nda da yükseköğrenim eğitimi almış bir isim.

Yıldırım, 2020’de CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na aday olmuş ama kazanamamış.

Mimarlık ve mobilya sektörlerinde faaliyet gösteren Uygar Yıldırım, aynı zamanda videoda söylediği gibi gitar çalıp şarkı söylemeyi de seviyor.

https://www.facebook.com/uygaryildirimchp/videos/138178107858521

Uygar Yıldırım, aday adaylığı sürecinde Çiğli’yi gezmek ve videolar çekmek dışında CHP Genel Merkezi ile yakın ilişki kurmayı da ihmal etmemiş.

Facebook hesabından yayınladığı bir videoda Uygar Yıldırım kendisini şu cümleler ile tanıtıyor:

“İzmir Karşıyaka’da CHP emekçisi, aslen Malatyalı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. Müzik ve sanatla iç içe dolu bir çocukluk geçirdim. Lise yıllarımda 12 Eylül politikalarına karşı demokrasi mücadelesinin yükseldiği dönemde lisede örgütlenmeye çalışan, yanı sıra da demokratik yürüyüşler, gösteriler ve grevlerde yer aldım. Liseler bizimle özgürleşecek diye bağıran gençlerden biri oldum. Dev-Lis yapılanmasında çeşitli bildiri ve makaleler kaleme aldım.”

“Ülke genelinde bilinen, tanınan, protest müzik yapan müzik gruplarında yer aldım. Şarkılar söyledim, müzisyenlik yaptım. 2007 yılında Cumhuriyet mitinginde gençlik temsilcisi olarak düzenleme komitesinde yer aldım. Akademik kariyerimi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanmama rağmen İzmir’de Ege Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarını’n yetenek sınavlarına girip mezun oldum.”

“CHP ailesine gönülden bağlılığım artmaya başladığı süreçte büyük ses getiren Adalet Yürüyüşü eylemine katılmakla kalmadım, aynı zamanda kendi imkanlarımı seferber ederek pek çok kişiyi oraya taşıdım. CHP’ye gönül vermiş biri olarak afiş asmaktan bildiri dağıtmaya, çay servisine kadar sahada yapılabilecek her şeyi yaptım. 2020 yılında bazı CHP milletvekili ve yöneticilerimizin önerisiyle CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı adayı oldum.”

“Pandemi süreci ve ardından yaşadığımız büyük deprem felaketi siyasette daha aktif rol alma konusunda beni tetikledi.”

“16 Eylül’de yapılan CHP İzmir İl Kongresi’nde halkımızın değişim talebini dile getiren Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e cesaretle destek verenlerden biri oldum ve yanlarında yer aldım. İdealleri olan biri mutlaka risk almalı. Bu düşüncelerle İzmir Çiğli Belediye Başkanlığı’na aday oldum.”

https://www.facebook.com/uygaryildirimchp/videos/1427232961193894

“Ben DEM’in değil CHP’nin adayıyım”

Uygar Yıldırım ile ilgili bir iddia kendisi de Malatyalı olan Veli Ağbaba’nın torpili ile aday yapıldığı, bir diğer iddia ise DEM Parti istediği için aday yapıldığı.

Yıldırım, Ege’de Sonsöz gazetesine yaptığı açıklamada iki iddiayı da yalanlıyor ve şunları söylüyor:

“DEM’in değil, CHP’nin adayıyım. Benim DEM Parti ile bir ilgim, ilişkim, diyaloğum yok. Sadece, hayata sol pencereden bakan biri olduğum için, buradaki kimlik yapısına daha uygun olduğumdan böyle söylüyor olabilirler. Bu konuda sansasyonel paylaşımlar yapılıyor sosyal medyada, gazetelerde haberler yapılıyor. Bu yönde iddiaların hiçbirinin aslı yok.

“Tik-Tok nedir bilmiyorum”

“Benim için Tik-Tok adayı da diyorlar. Tik-Tok nedir, bilmiyorum.”

“Veli Ağbaba hemşehrimizdir ama adaylığıma dahli yok”

“Veli Ağbaba, Malatya Milletvekili, hemşehrimizdir. Biz Hekimhanlı’yız, Veli Bey bize uzak bir yerden. Tanışıyoruz tabii ki. Aday adayı olduğum bilgisine sahipti, aday adayı olduğumu biliyordu. Fakat bu konuyu kendisiyle hiç konuşmadım. Malatyalı olmamız nedeniyle Veli Ağbaba’nın adaylık sürecimde bir dahli yok. Hemşehrilik üzerinden aday gösterildiğim iddiaları doğru değil. Torpilim yok. Bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Veli Ağbaba, Çiğli adayını belirlemiş iddiaları doğru değil. Veli Bey’in adaylaşma sürecinde bir hemşehrisi olarak kurullara baskı yaptığı iddiaları da doğru değil. Hemşehrilik üzerinden aday olmadığımı herkesin bilmesini isterim. Veli Bey, birilerine birşey dediyse benim için, o zaman teşekkür ederim.”

- Advertisment -