Ana SayfaHaberlerCHP MYK’dan Tanju Özcan’a sarı kart

CHP MYK’dan Tanju Özcan’a sarı kart

Göçmenlere yönelik açıklamaları ve tüp bebek tedavisi görmek isteyen bir kadına yönelik sözleriyle kamuoyunda tepki çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan CHP MYK tarafından uyarı talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Son dönemde yaptığı açıklamalar ve uygulamalar ile gündemden düşmeyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın parti içerisindeki durumu, bugün (6 Eylül) gerçekleştirilen CHP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında ele alındı.

Toplantıdan, Özcan için ihraç değil uyarı talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilme kararı çıktı.

Neler yaşanmıştı?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, katıldığı bir YouTube programında kendisinden tüp bebek konusunda yardım isteyen bir kadınla ilgili anlattığı anısı kamuoyunda tepki çekmişti. Bolu Belediye Meclisi toplantısında AK Partili meclis üyeleri programdaki sözleri nedeniyle Tanju Özcan’a tepki göstererek salonu terk etmiş, Özcan ise “Samimi olarak üzülen kadınlar ve kadın dernekleri varsa onlardan özür dilemek düşer bana” demişti.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sayın Özcan’ın bu ifadeleri kabul edilemez, kendisi de zaten özür dilemiştir ama Sayın Özcan’ın durumunu  MYK’da değerlendireceğiz, tüzüğümüz bunu emrediyor” ifadelerini kullanmıştı.

Özcan’ın göçmenlerle ilgili ırkçı açıklamaları ve ayrımcı uygulamaları da tartışma yaratmıştı.

- Advertisment -