Ana SayfaHaberlerCHP olağanüstü tüzük kurultayına gidiyor

CHP olağanüstü tüzük kurultayına gidiyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 4-9 Eylül tarihlerinde olağanüstü tüzük ve program kurultayı yapacaklarını açıkladı. Özel başkanlığında toplanan parti meclisi de, oy birliğiyle kurultay çalışma sürecini kabul etti. Özgür Özel: Devleti nasıl yöneteceğimizi tarif edeceğiz.

CHP’de tüzük kurultayı olup olmayacağına ilişkin tartışmalarda kazanan taraf tüzük kurultayı isteyenler oldu. 

Tüzük kurultayının tartışmalı geçebileceği ve partiyi kavgalı göstereceğini düşünen genel merkez yöneticileri, genel başkan Özgür Özel’in başkan seçilirken verdiği sözü tutmasını ve kurultayı yapmasını savunanları sonunda haklı buldu ve kurultayın yapılmaması kararından vazgeçti. 

Tüzük kurultayı yapılacağını duyuran; CHP Genel Başkanı Özgür Özel oldu. 

CHP 15.Olağan Kadın Kurultayı’nda konuşan Özel, tüzük kurultayı ve program değişikliğiyle CHP’nin Türkiye’yi nasıl yöneteceğini belirleyeceğini, Türkiye’ye eşit temsili getireceğini söyledi: 

“4-9 Eylül tarihleri arasında CHP’nin Büyük Değişim Kurultayı’nı hep birlikte yapacağız. Kurultayın sembolik açılışı 4 Eylül’de Sivas’ta olacak. 5’inde son komisyon toplantısı Ankara’da olacak. 6’sından itibaren de dört gün boyunca bir gün tüzüğümüzü değiştirip, sonrasında programımızı konuşacağız.

Bu sefer yapacağımız program kurultayı bu ülkede nasıl muhalefet edeceğimizi tarif etmeyecek. Kurultay ve ortaya çıkacak program, bu devleti nasıl yöneteceğimizi tarif edecek. CHP’nin oklarının en ortasındaki devletçilik okunu o program kurultayına katacağımız çevreci, sürdürülebilir doğa dostu, kalkınmaya dayanan projeler ve kadın-erkek eşitliğine yönelik net tutumumuza bu devleti nasıl yöneteceğimizi söylerken devletçilik okunun yarısını yeşile, yarısını mora boyayacağız. Eşit temsili bu partiye de, bu ülkeye de biz getireceğiz.” 

PM’den olağanüstü kurultay kararı oybirliğiyle çıktı 

Kadın kurultayından sonra il başkanlarını sonrasında da Parti Meclisi’ni (PM) toplayan Özgür Özel, bu toplantılarda tüzük kurultayı hakkında yapılan hazırlıklara desteğin sürmesini istedi.  

PM’de 6-9 Eylül tarihlerinde tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak üzere oybirliği olağanüstü kurultay kararı alındı.

Buna göre kurultayın sembolik açılışı 4 Eylül’de Sivas’ta yapılacak.

Sivas Kongresi’nin 105’inci yıldönümünde Sivas’ta Parti Meclisi toplanacak, Meclis Grubu ve İl Başkanları da bu toplantıya katılacak.

Olağanüstü kurultay ise resmen 6 Eylül’de başlayacak ve 9 Eylül’e kadar çalışmalarına Ankara’da devam edecek.

- Advertisment -