Ana SayfaHaberlerCübbeli Ahmet’e kaset tehdidinin bilinmeyen yönü: “2009 yılında efendi hazretleri hayattayken kime...

Cübbeli Ahmet’e kaset tehdidinin bilinmeyen yönü: “2009 yılında efendi hazretleri hayattayken kime biat ettin?”

İsmailağa Cemaati'nin vefat eden lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun İBDA-C örgütü yöneticisi olmaktan altı yıl hapis yatan yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu, Cübbeli Ahmet Hoca’ya Youtube kanalı üzerinden meydan okudu: “Erkeksen şeyhliğini ilan et, et de kasetlerini patlatalım. 2009 yılında efendi hazretleri hayattayken kime biat ettin? Sorunun cevabını biz vereceğiz. Kasetlerle vereceğiz hem de…” Cübbeli Ahmet iddialarla ilgili suç duyusunda bulundu ve Youtube linki için erişim engeli kararı verilmesini talep etti. Bülent Şahin Erdeğer: “Ümit Özdağ ile paslaşan Cübbeli’ye karşı Saadettin Bey’e de Ankara'dan istihbarat aktığı izlenimi oluşuyor.”

İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu, başında olduğu Kökler dergisinin YouTube kanalından yaptığı yayında, Cübbeli Ahmet adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hakkında ağır iddialarda bulundu. Saadettin Ustaosmanoğlu’nun ağzından öne çıkan iddia ve ithamlar şöyle:

“Erkeksen şeyhliğini ilan et, et de kasetlerini patlatalım”

“Diyoruz ki Cübbeli Ahmet Mahmut’a erkeksen şeyhliğini ilan et. İlk teklifimiz sana bu. Çok meraklısın çünkü. Erkeksen şeyhliğini ilan et, et de kasetlerini patlatalım. Hadi buyur, bak açık söylüyorum. Şeyhliğini ilan et.

“Efendi hazretleri hayattayken kime biat ettin?

“2009 yılında efendi hazretleri hayattayken kime biat ettin? İlmî icazetten bahsetmiyorum bak, tarikat icazetini kimden aldın? Sorunun cevabını ver. Biz vereceğiz. Kasetlerle vereceğiz hem de. Sen söylemeyeceksin tabii ki. Sen yine yoluna devam edeceksin.

“Nefel Kaf’ın sana getirdiklerini biz mi açıklayalım sen mi açıklayacaksın?”

“Endonezya’nın Java şehrinde oturan Seyid Nefel Kaf’ı tanıyor musun? Bunun cevabını ver. Bu Nefel Kaf’ın sana getirdiklerini biz mi açıklayalım sen mi açıklayacaksın? Nefel Kaf’ın getirdiği kişileri kimin evinde misafir ettiğini sen mi açıklayacaksın biz mi açıklayalım? Kaf’ın getirdiği nisa taifesinden (kadın topluluğu) olan bu misafirleri 3 ay sonra Endonezya’ya gönderdiğini biliyoruz. Bunları sen mi açıklayacaksın biz mi açıklayalım?

“Evet, Cübbeli Ahmet Mahmut artık perttir”

“Senin cemaatin artık İsmailağa değil. Ahmet abin bile yazmış. Ahmet Hakan. Kahire’nin pavyon sokaklarında ne yaptın. Kahire’de aradığını bulamayınca Lübnan’a gittiğini de biliyorum.

“Mahkemedeki fareni de yakaladık. Sen kendini çok uyanık sanıyorsun ama öyle değil o işler. Sen bittin, kendi kendini bitirdin… Evet, Cübbeli Ahmet Mahmut artık perttir.”

1

Cübbeli Ahmet suç duyurusunda bulundu

Halktv.com.tr’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, Ustaosmanoğlu’nun söz konusu yayını sonrası Cübbeli Ahmet’ten karşı hamle geldi.

Ünlü adına İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, Saadettin Ustaosmanoğlu’nun ‘tehdit’, ‘hakaret’, ‘şantaj’, ‘iftira’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarını işlediği ileri sürüldü.

Savcılık dilekçesinde “Mezkûr paylaşım müvekkilimin maddi ve manevi huzur ve sükûnunu son derece şiddetli bir şekilde bozmuştur. Şüpheli tarafından sarf edilen tahkir edici, küçük düşürücü sözler hem müvekkil nezdinde ağır elem duygusuna sebep olmuş hem de dış dünyada müvekkilin saygınlığına zarar verme tehlikesi oluşturmuştur” denildi.

Savcılık suç duyurusunun yanı sıra bir başvuru da İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne yapıldı. Yayının yapıldığı YouTube’daki link için erişim engeli kararı verilmesi talep edildi.

Bülent Şahin Erdeğer: “Saadettin Ustaosmanoğlu cemaatin kara kutusu gibidir”

Gazeteci Bülent Şahin Erdeğer, Twitter hesabından kavgayı değerlendirdi:

“Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu’nun Cübbeli Ahmet hakkında yaptığı açıklamalar, Cübbeli’nin Fatih Medreseleri grubu gibi cemaatten ayrıştığı anlamına geliyor.

“Hakkındaki kriminal iddialar Sedat Peker tadında. Cübbeli Ahmet’in Şeyh Mahmud sonrası dönemde geçmişteki kadın ticareti/fuhuş, FETÖ bağlantıları vb iddialar daha çok gündem olacak. Ümit Özdağ ile paslaşan Cübbeliye karşı Saadettin beye de Ankara’dan istihbarat aktığı izlenimi oluşuyor. Nokta atışı detay bilgiler veriyor.

“Cübbeli figürü de Adnan O. ve Fethullah Gülen vd tipler gibi toplumda dindara, daha da kötüsü dine yönelik güven bunalımını arttıran unsurlar. Kasetler, saman altından su yürütmeler, politik ve mafyatik kirli ilişkileri din ile özdeş hale getirildi maalesef son 20 yılda…

“Saadettin Ustaosmanoğlu Cemaatin kara kutusu gibidir. Sümen altı edilen cemaat içi suikastler vs. Bu konularda da konuşması gerekir. İsmailağa’nın Sedat Peker’i olma yolunda ilerliyor.

“Sorduğu sorulardaki detaylar konusunda savcılar hem kendisini hem de Cübbeli Ahmet’i dinlemeli. Saadettin Ustaosmanoğlu’nun Cübbeli’yi sahtekarlıkla suçladığı tüm yolları (fuhuş ticareti dışında) kendisi de meşru görüyor. 4 saatlik sohbetinin 3 saatinde rüyalar aleminden hükümler çıkartıyor. Mehdi’nin Mahmud efendinin cenazesine geldiğinden vs bahsediyor. Sorun zihniyette.”

Daha önce de davalık oldular

Saadettin Ustaosmanoğlu geçtiğimiz yıllarda da benzer iddialarda bulunmuştu. Ahmet Mahmut Ünlü, 19 Ocak 2022 tarihinde Saadettin Ustaosmanoğlu’nun kendisine yönelik hakaretleri sebebiyle ceza aldığını Twitter hesabından duyurmuştu.

Saadettin Ustaosmanoğlu kimdir?

Saadettin Ustaosmanoğlu, ilk ve ortaokul eğitiminin ardından medrese eğitimi gördü. Birçok seminer ve konferans veren Ustaosmanoğlu, İBDA-C örgütünde lider Salih Mirzabeyoğlu’ndan sonra akla gelen ilk isim olarak bilindi.

İBDA-C örgütünün lideri Salih İzzet Erdiş’in yakın arkadaşı, koruması, örgütün yöneticilerinden olması nedeniyle İsmailağa Cemaati’nin İBDA-C örgütü ile birlikte anılmasına neden olan Ustaosmanoğlu, 1999-2005 yılları arası İBDA-C davasından Metris, Kartal ve Bolu F Tipi cezaevlerinde yattı. İstanbul 6 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesi, 2 Nisan 2001’de verdiği kararla Salih İzzet Erdiş’i ‘Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye kalkışmak’ suçundan idam cezasına çarptırdı. Saadettin Ustaosmanoğlu ise 18 yıl ağır hapis cezası almasına rağmen 2005 yılında tahliye oldu.

“Salih Mirzabeyoğlu” olarak tanınan Salih İzzet Erdiş ile Saadettin Ustaosmanoğlu 2016 yılında “her türlü kuşkudan uzak, hukuka uygun kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden” beraat etti.

- Advertisment -