Ana SayfaHaberlerDEM Eş Genel Başkanı Bakırhan: “Kürtler iktidarla anlaştı diyenler bu ülkenin çözümsüz...

DEM Eş Genel Başkanı Bakırhan: “Kürtler iktidarla anlaştı diyenler bu ülkenin çözümsüz şekilde devam etmesini istiyorlar”

DEM Parti Eş Genel başkanı Tuncer Bakırhan, Kürt meselesinde çözüm için muhalefete seslendi: “CHP, çözüm karşıtı bir yere savrulmadan Kürt sorunu başta olmak üzere ülkenin temel meselelerinin demokratik bir şekilde çözülmesi için çözümün yanında yer almalıdır”, "'Kürtler iktidarla anlaştı' diyenler oluşabilecek diyalog zeminleri önüne bariyer koyarak bu ülkenin çözümsüz kalmasını istiyorlar.” DEM Parti’nin Eş Genel Başkanları, yarın Edirne Cezaevi'nde Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edecek. Demirtaş'ın değerlendirmeleri kamuoyuna açıklanacak.

DEM Partisi Eş Genel başkanı Tuncer Bakırhan partisinin grup toplantısında Kürt meselesinde çözüm için muhalefete seslendi:

Muhalefete çağrı: “Gelin barışı, demokrasiyi, hak talep edenlerin haklarını beraber tartışarak, diyalogla hayata geçirelim”

“Ana muhalefet partisine büyük görev düşüyor. CHP, statükoya sığınmayan, çözüm karşıtı bir yere savrulmadan Kürt sorunu başta olmak üzere ülkenin temel meselelerinin demokratik bir şekilde çözülmesi için karşı bir yerde durmalıdır. Çözümün yanında yer almalıdır.
CHP eğer böyle davranmasa sadece ülkemize değil, geleceğimize de büyük zarar vermiş olur. En fazla da statükoyu savunarak, Kürt meselesinde bir çözüm programı ortaya koymayarak kendisine büyük kötülük yapar. Parlamentodaki bütün siyasi partilere çağrı yapmak istiyorum. Gelin barışı, demokrasiyi, hak talep edenlerin haklarını beraber tartışarak, diyalogla hayata geçirelim diyoruz. Ortada çözüm bekleyen, Türkiye’nin en büyük meselesi: Kürt meselesidir. Bunun için bir keşif yapmaya gerek yok. Bu bizim de iktidarın da kabul ettiği bir meseledir.”

“Kürt kiminle oturur, kiminle konuşur, kimin elini tutar buna kendisi karar verir.”

“Kürt meselesinde hafif bir tartışma olduğu zaman, kimileri bir düşünce beyan ettiği zaman hemen bir koro hep bir ağızdan ‘Kürtler iktidarla anlaştı’ der dururlar. Artık bu durumdan Türkiye’yi kurtarmak gerekiyor. Bu bir siyaset değildir. Bu başkası yerine konuşmaktır. Kürt kiminle konuşur, kiminle oturur, kimin eline tutar kendisi karar verir. Kaldı ki kimseyle oturduğumuz, konuştuğumuz, kapılı kapılar arkasında bir şey çevirdiğimiz yok. Dolayısıyla en başında ‘Kürtler iktidarla anlaştı’ diyenler oluşabilecek diyalog zeminleri önüne bariyer koyarak bu ülkenin çözümsüz bir şekilde bu biçimde devam etmesini istiyorlar.”

“Biz de Öcalan’ın nasıl cevap verdiğini merak ediyoruz.”

“Bugün sayın Bahçeli’nin konuşmasını dinledim. Gerçekten şaşırdım, metin yazan arkadaşlarına da sesleniyorum. Sayın Öcalan’a bugün Bahçeli bir çağrı yaptı. Ama o çağrının muhataplarına ulaşması için sayın Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılmasını bilmiyor. 43 aydır sayın Öcalan’la avukatlar, aile görüşemiyor. Sayın Bahçeli, sayın Öcalan’ın ne söyleyeceğini ne çağrı yapacağını biz de merak ediyoruz senin gibi. O zaman tecridi kaldırın, sayın Öcalan’ın ne dediğini görelim. 43 aydır kuş uçmayan, kervan geçmeyen, uçan kuşların bile üzerinden geçmediği bir adaya böyle boşu boşuna çağrı yapılır mı? Buyurun, sizin sormuş olduğunuz soruya sayın Öcalan’ın nasıl cevap verdiğini merak ediyoruz. Kapıları açın, dinleyelim, görelim.”

DEM yönetimi Demirtaş’ı ziyaret edecek

Amida Haber’de yer alan habere göre, DEM Parti Eş Genel Başkanları ve parti yönetiminden isimler yarın (16 Ekim) Edirne Cezaevi’nde Selahattin Demirtaş ile son gelişmeleri görüşecek. Görüşmenin ardından Demirtaş’ın yapacağı değerlendirmeler kamuoyu ile açıklanacak.

- Advertisment -