1 Ocak’ta Galata Köprüsü’ndeki Gazze yürüyüşünden dönerken, elinde bulunan, kelime-i tevhid yazılı bayrak nedeniyle İsmail Aydemir’in saldırıya uğramasının ardından başlayan tartışmalar sırasında, İsmail Aydemir’in tweetleri olduğu iddiasıyla bazı paylaşımlar gündeme geldi.
29 Ekim’de ve 10 Kasım’da atılmış eleştirel tweetler, elinde taşıdığı bayrak için de “hilafet bayrağı” tanımı yapılan İsmail Aydemir’in saldırıyı meşru göstermek isteyen bir havada sunulmuştu.
Ancak bahsedilen tweetleri atan kişinin saldırıya uğrayan İsmail Aydemir değil aynı ad ve soyada sahip başka bir İsmail Aydemir olduğu ortaya çıktı.
Tweetleri atan İsmail Aydemir de iddiayı gündeme getiren sosyal medya fenomeni Jahrein’e tepki göstererek şu tweeti attı:
“Seni topluma zararlı biri olarak uzun zaman önce engellemiştim. Zekan gereği araştırmadan tweet atmışsın. Adam ol paylaşımını düzelt. Tweetler benim, darp edilen ben değilim. Duruşum nettir.”
Tweetleri atan İsmail Aydemir, Twitter’da bir yandan saldırıyı meşrulaştırmak isteyen ve kendisini de saldırıya uğrayan İsmail Aydemir sanan hesaplara laf anlatmaya çalışırken diğer yandan da adaşı ve fikirdaşı olan İsmail Aydemir’e saldırdığı için tutuklanan üniversite öğrencisi Ege Akersoy’un tutuklanmasına tepki gösterdi.
Bir başka paylaşımında da Ege Akersoy’un tutuklanması için, Cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün anılmasına tepki gösterdiği için Atatürk’e hakaret suçlamasıyla iki aydır tutuklu olan Ahmet Bostancı’yı da hatırlatarak “Bu gençleri küstürmeyin” diye yazdı.
“Gençleri yetiştirmek biz ve topluma bilgi aktaranların samimiyeti ve gerçekliği ile alakalı. Biz hatayı Ege’de değil burada aramalıyız”
Serbestiyet, tweetleri atan İsmail Aydemir’e ulaştı. 48 yaşında ve esnaf olduğunu belirten İsmail Aydemir, Serbestiyet’in sorularını cevapladı.
Gazze yürüyüşünden dönerken elinde bulunan kelime-i tevhid bayrağı nedeniyle saldırıya uğrayan İsmail Aydemir’in tweetleri olduğu iddiasıyla, isim benzerliğinden dolayı sizin attığınız bazı tweetler sosyal medyada dolaşıma girdi. Bu nedenle size de Twitter’dan tepkiler geldi. İsmail Aydemir’e yumruk atan üniversite öğrencisi Ege Akersoy tutuklandı. Sizi hem tanıyalım hem de kenarından sizin de dahil edildiğiniz bu olanlarla ilgili sizin düşüncelerinizi alalım?
Ülkesinin sorunlarına “bana ne” demeyecek vatanseverim. İki çocuk babasıyım. Öncelikle Filistinli kardeşlerimize dua ediyorum ve tepkimizi de her alanda göstermeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.
Konuya gelince; adli bir vaka ifadesi alınır, sosyal ceza verilir ve bırakılır. Neticede o da bir genç. Belli ki birinin gazına gelmiş. Başka bir yerde tanışsalar iyi bir arkadaşlık olabilirmiş. Darbe alan kardeşim de bir baba. Böyle durumlarda kendi evlatları göz önüne gelir. Adaşıma da çok geçmiş diliyorum.
Ege gibi gençler lazım bu ülkeye, onları yetiştirmek tabii ki biz ve topluma bilgi aktaranların samimiyeti ve gerçekliği ile alakalı. Biz hatayı Ege’de değil burada aramalıyız.
Diğer bir gencimiz var: Ahmet Bostancı. Bu kardeşimiz de hocasının “iki kere iki eşittir beş” demesine karşılık dört diye tepki veriyor.
Biz bunları aşmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti muazzam tarihi olan bir devlet. İyisiyle kötüsüyle eleştirilir, ders çıkartılır, aynı hataların yapılmaması için önlem alınır. İlerlemek ancak gerçek bilgiyle olur. Yoksa gördüğünüz gibi gelişim kişilerde kalır. Birey ilerlemek için her türlü Tik Tok, sosyal medya, taraftarlık gibi örnekler alır.
Asırlardır “Biz” diyerek toprağında yaşayan her canlıya merhamet ve şefkat ile yaklaşmış bir milletiz. Genlerimiz değişmez. Bu coğrafya her daim güvenin huzurun adresi olmalı ve bunu sağlamak için toplum olarak çaba sarf etmeliyiz.
Fatih Altaylı’nın ilk gün “eline sağlık” diye bir tweeti oldu, şimdi kendisi bunu saldırgan için söylemediği iddiasında. Başka birçok kişinin açıkça verdiği tepkiler oldu. Bunlar için ne dersiniz?
Sayın Altaylı’nın toplumu bilgilendiren programlarını seyrederim. Ama bazı programlarında cehaletinden “Bana anlatmıyor” diye es geçerim. Yetki bende olsa ödev verir tekzip ettiririm. Malum mevcut gençlik bilgiye hazır konmak istiyor. “Eline sağlık” bunun en iyi örneği.
Dolaşıma giren tweetlerinizden bir tanesi Şeyh Said tartışmalarıyla ilgiliydi. O konuyla ilgili bir şey söylemek ister misiniz?
Evvela Şeyh Said benim için zamanı içerisinde kahramandır. Şu an yapsa farklı düşünürüm. Ve şu an Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya teşebbüs eden birisinin karşısında ben de bir Şeyh Said olurum. Tarih, zamanı içerisinde ve şartlara göre değerlendirilmeli.
Herhangi bir siyasi partiye, oluşuma, derneğe, camiaya mensubiyetiniz var mı?
Şahsen Fenerbahçeliyim. Ancak o sezon güzel oynayan keyif veren takımı tutarım. Her sezon şampiyon olurum. Yönetimdeki parti bilgi birikimimin süzdüğü ilkeleri topluma yayabiliyorsa desteklerim. Eleştirilerim bireysel çıkar için değil toplum çıkarı için olur.