Ana SayfaHaberlerGündemDiyarbakır 8 gündür 8 yaşındaki Narin’i arıyor: Ağabeyinin kolundaki ısırık izleri kime...

Diyarbakır 8 gündür 8 yaşındaki Narin’i arıyor: Ağabeyinin kolundaki ısırık izleri kime ait?

Diyarbakır’da ortadan kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran; asker, polis, AFAD, belediye ekipleri ve gönüllülerden oluşan 4 bin kişi tarafından aranıyor. Narin Güran’ın gözaltına alınan ağabeyi E.G., kolundaki ısırık izlerinin kime ait olduğunun tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti. Kolundaki izlerden birinin E.G.’nin kendisine ait olduğu tespit edildi. Diğerinin ise Narin Güran’a ait olabileceği üzerinde duruluyor. Serbestiyet’e konuşan, ailenin akrabası gazeteci Ferat Mehmetoğlu: “Ailesi, E.G.’nin öfkelendiği zaman kendisini ısırdığını söyledi.” E.G. serbest bırakıldı.

Diyarbakır’da, Narin Güran adlı 8 yaşındaki kız çocuğundan 21 Ağustos’tan bu yana haber alınamıyor.

Narin Güran, 21 Ağustos günü gittiği Kur’an kursundan ayrıldıktan bir süre sonra ortadan kaybolmuştu. Arama çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Asker, polis, AFAD, belediye ekipleri ve gönüllülerden oluşan 4 bini aşkın kişinin katıldığı aramalara 9 köpek, 115 araç, 2 helikopter, 38 drone eşlik ediyor.

Ağabeyinin kolundaki ısırık izleri

Narin Güran’ın, olayla ilgili gözaltına alınan ağabeyi E.G.’nin (18) kolundaki ısırık izlerinin kime ait olduğunun tespit edilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan inceleme sonucunda hazırlanan raporda, ısırık izinin Narin Güran’a ait olup olmadığının tespit edilemediği belirtildi. Adli Tıp raporu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. E.G. işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

TRT’nin Adli Tıp kaynaklarına dayandırdığı haberine göre; E.G.’nin kolundaki iki farklı ısırık izinden birinin ise E.G.’nin kendisine ait olduğu tespit edildi.

E.G.’nin gözaltındayken kolundaki ısırık izleri için “köpekler yaptı” dediği haberleri çıkmıştı.

“Sinirlenince kendisini ısırıyor”

Serbestiyet’e konuşan Amed Radyo TV Genel Yayın Yönetmeni Ferat Mehmetoğlu, ailenin, E.G.’nin “öfkelendiği zamanlarda kendisini ısırdığını” söylediğini belirtti.

Ailenin akrabası olan Ferat Mehmetoğlu, 8 gündür aileyi fidye talebiyle arayan, tehdit eden kimsenin olmadığını ve ailenin kimseyle bir husumeti olmadığını söyledi.

Kayıp Narin soruşturmasında 8 kişi gözaltına alındı - Evrensel

“Çember çok daraldı”

8 gün içinde 55 km karelik alanda 5 dere, 3 gölet, 18 su kuyusu, 24 km su kanalı arandı. 12 bin 560 araç arandı, 32 bin 952 kişiyi sorguladı. 78 kamera görüntüsünü incelendi,  jandarma sekizi şüpheli, 58’i tanık olmak üzere 66 kişinin ifadesini aldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmanın “çok yönlü devam ettiğini” ve bir kişinin gözaltında olduğunu açıkladı. Basın açıklamasında her tür ihbarın üzerine gittiklerini söyleyen Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, “Şu anda çember çok daraldı” dedi.

Çevredeki su kanalında da araştırma yapılıyor.

Ne zaman ve nasıl kayboldu?

Narin Güran ailesiyle birlikte Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde yaşıyordu.

Ailesinin aktardığına göre çocuk, öğle yemeğinden sonra Kur’an kursuna gitti.

Ancak Narin kurstan sonra eve dönmedi.

Ailesi, kızlarının akşama doğru amcasının evinde çocuklarla oynadığını düşündüğünü, sorduklarında kızının orada olmadığını öğrendiklerini, bunun üzerine çocuklarını aramaya başladıklarını belirtiyor.

Aile çocuklarından haber alamaması üzerine yetkililere başvurdu.

Bunun ardından çevrede çocuğu arama çalışmaları başlatıldı.

Mahalle ve çevresinde yapılan arama çalışmaları dışında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) bünyesindeki dalgıçlar da 20 kilometrelik sulama kanalında çalışma yürüttü.

Çevredeki sazlık, bataklık ve tarlalarda da arama yapılıyor, su kuyuları kontrol ediliyor.

AFAD’a akredite kurumlar da sahada çalışıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait helikopterler çalışmalara havadan destek veriyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler de çalışmalarda yer alıyor.

Çalışmalar kapsamında mahalleye giriş çıkış yapan binlerce araç arandı.

Son olarak bir ihbarı değerlendiren ekipler, mahalleye yaklaşık iki kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde arama çalışması başlattı ve iş makinesiyle deredeki birikintileri kaldırıp dere alanını genişletti.

Arama faaliyetleri devam ederken çocuğun evine yakın bir bölgedeki kayalıklar üzerinde bulunan kan lekeleri, yetkililer tarafından incelendi.

Bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında kan lekelerinin çocuğa ait olduğu yazılmakla birlikte Valilik bu iddiaları yalanladı.

Valilik, 25 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, söz konusu kan lekelerinin mahalle sakini bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiğinin tespit edildiğini aktardı.

Valilik’ten aynı gün yapılan ikinci bir açıklamada ise bazı sosyal medya hesaplarında çocuğun bulunduğuna yönelik yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Tavşantepe, Diyarbakır Havalimanı’na yakın bir bölgede yer alıyor.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı: Sonuca çok yaklaştık

Son olarak konuşan Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, 28 Ağustos Çarşamba günü yaptığı basın açıklamasında “sonuca çok yaklaştıklarını” söyledi.

Demirören Haber Ajansı’nın aktardığına göre Yıldırım, “Çok kısa bir sürede inşallah Narin’imizin müjdesini burada vermek isterim. Elimizde deliller, ifadeler var. Saat saat değil, dakika dakika Narin’in köydeki hareket ve faaliyetlerini kayıt altına aldık. Bu deliller üzerine gidiyoruz, sonuca çok yaklaştık” diye konuştu.

Yıldırım, arama çalışmalarının kapsamını şu sözlerle aktardı:

“Şu ana kadar İl Jandarma Komutanlığımızdan 1030, AFAD’dan 240, İl Emniyet Müdürlüğü’nden 54, itfaiyeden 25, İl Sağlık Müdürlüğü’nden 48, büyükşehir ve ilçe belediyelerinden 53, Dicle Üniversitesi’nden 80 ve gönüllü 180 olmak üzere toplam yedi kurumdan 1710 kişi, Narin’imizi arama çalışmalarına devam etmektedir.”

Yıldırım, jandarma tarafından 12 bin 565 araç ve 32 bin 952 şahsın sorgulandığını, sekizi şüpheli 58’i tanık olmak üzere 66 şahsın ise ifadesinin alındığını ekledi.

Bu arada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ve ilçelerde toplu taşıma yapan tüm otobüslere, üzerinde Narin Güran’ın resmi bulunan kayıp ilanı afişleri astı.

Arama çalışmaları kapsamında kuyular da kontrol ediliyor.

- Advertisment -