Ana SayfaHaberlerDünya6-2 yenildiler ama alkışlar İran Milli Takımı’na

6-2 yenildiler ama alkışlar İran Milli Takımı’na

Katar’daki Dünya Kupası'nda İngiltere ile oynayan İran Milli Futbol Takımı, sahadan 6-2 yenik ayrıldı. Ama maça, İran Milli Marşı’na Mahsa Amini protestolarına destek için eşlik etmeyen İranlı futbolcuların cesareti damga vurdu. Basın toplantısında konuşan takım kaptanı Ehsan Hajsafi: “Biz burada olabiliriz ancak bu onların sesi olmayacağımız veya onlara saygı duymadığımız anlamına gelmiyor. Elimizde ne varsa bize İran halkı verdi. Mücadele etmeliyiz”

Mahsa Amini’nin öldürülmesinden bu yana iki aydır gösterilerin kesintisiz devam ettiği İran’da, göstericilere bir destek de Dünya Kupası’ndan geldi.

Katar’ın başkenti, Doha’da İngiltere ile karşı karşıya gelen İran Milli Takımı, maç öncesi söylenen milli marşa eşlik etmeyerek İran’daki protestolara destek verdi.

Futbolcuların bu sessiz protestosuna, stadı dolduran İranlı taraftarlardan da yoğun destek geldi. Şahlık döneminde kullanılan aslanlı bayraklarla stada gelen taraftarların bir kısmı marş sırasında İran’ın İslam Devrimi’nden önceki milli marşını söyleyerek protestoya katıldı. https://twitter.com/serbestiyetweb/status/1594705565028171777?s=20&t=MhFrXgQaBjluzzKW7YFZsQ

kişi, açık hava, oyuncu, grup içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Yunanistan’ın AEK takımında oynayan takım kaptanı Hajsafi, maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu:

metin, adam içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

“Şu anda ülkemizdeki koşulların doğru olmadığını ve insanların mutlu olmadığını kabul etmeliyiz. Biz burada olabiliriz ancak bu onların sesi olmayacağımız veya onlara saygı duymadığımız anlamına gelmiyor. Elimizde ne varsa bize İran halkı verdi. Mücadele etmeliyiz. Cesur İran halkına iyi bir sonuç sunmak için performans göstermeli ve goller atmalıyız”

Maçın skoru ise İranlıları mutlu etmedi: İngiltere 6- İran 2

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin “örtünme kurallarına uymadığı gerekçesiyle” ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra ölmesiyle başlayan rejim karşıtı protestolar, 3. ayına girdi.

- Advertisment -