ABD alarmda!

 

Atlantik Okyanusunda görülen ve saatteki hızı 297 kilometreye kadar çıkan Irma kasırgasının ABD'yi vurma ihtimali, ülkede büyük bir korkuya neden oldu.

 

ÜÇ ÜLKEYİ VURDU

 

Beşinci kategorideki kasırganın Dominik Cumhuriyeti, Haiti ve Küba'yı vurduktan sonra hafta sonu ABD'de etkili olması bekleniyor.

 

ABD'nin Florida eyaletindeki korkulu bekleyiş ve kasırga hazırlıkları devam ediyor. Irma kasırgasının etkili olduğu Antigua and Barbuda'ya bağlı Leeward Adalarındaki yerel yetkililer, elektrik ve iletişim hatlarında kesintilere neden olması dolayısıyla halka kapalı yerlerde kalmaları çağrısında bulundu.

 

6 ADA TAHLİYE EDİLDİ

 

Porto Riko ve Virjin Adalarında acil durum ilan edilmesine neden olan kasırga yüzünden Bahamalarda 6 ada tahliye edildi.

 

Leeward Adalarında 3,4 metre yüksekliğinde dalgalara yol açan Irma kasırgasının, Turks ve Caicos Adalarında hafta sonuna doğru 6 metrelik dalgalar oluşturması tahmin ediliyor.

 

ABD'de Teksas ve Louisiana eyaletleri, Harvey fırtınasının yaralarını sarmaya çalışırken, Atlantik üzerinden gelen Irma kasırgasının Florida'yı vurma ihtimali, eyalet sakinlerinde büyük bir korkuya neden oldu.

- Advertisment -