Ana SayfaHaberlerDünyaABD Genelkurmay Başkanı, göstericilerin üzerine asker göndermekten vazgeçirmek için Trump ile bağrıştı

ABD Genelkurmay Başkanı, göstericilerin üzerine asker göndermekten vazgeçirmek için Trump ile bağrıştı

Amerikan Daily Mail gazetesinde James Gordon imzasıyla 6 Haziran’da çıkan habere göre ABD’nin en yüksek askerî yetkilisi General Mark Milley, Trump’ın ülkedeki isyan ve protestolara son vermek için şehirlere aktif askerî güç gönderme isteğini ifade etmesinden sonra Başkan’la karşılıklı bağrıştı. Üst düzey bir askerî yetkiliye dayanılarak verilen habere göre, hafta başında gerçekleşen olayda ikilinin yüksek sesli tartışması Trump’ın geri adım atmasıyla sonuçlandı.  

Trump’ın isyan ve protestoların sürdüğü bellibaşlı şehirlere asker gönderilmesi isteği karşısında General Milley’in kararlı bir tavır sergileyerek, “Bunu yapmayacağım. Bu askerlerin değil, güvenlik güçlerinin işi” dediği söyleniyor.

Tartışmayı duyduğu söylenen yetkili New Yorker’a, ‘Beyaz Saray’da bir kabadayı var ve kabadayı için de kabadayı gerekir’ dedi.

Öte yandan, öyle görünüyor ki bir anlamda son gülen Trump oldu. Milley’le tartışmasından kısa süre sonra yetkililer Beyaz Saray’ın önünde toplanan göstericileri gözyaşartıcı gaz kullanarak dağıtıp Trump’ın yakındaki kilisede fotoğraf çektirmesini sağladılar. Trump, General Milley’in ve Savunma Bakanı Mark Esper’in kendisiyle birlikte fotoğraf çekimine katılmasını sağladı. Böylece General Milley’in üniformalı olarak Trump’la birlikte kiliseye yürürken fotoğrafları çekilmiş oldu.

Milley ve Esper bu yürüyüşte Trump’a eşlik ettikleri için sert bir şekilde eleştirildi. İkisi de Başkan’ın ne yapmayı planladığından haberleri olmadığını, civardaki Ulusal Muhafız birliklerini teftiş etmeye gittiklerini zannettiklerini ve gafil avlandıklarını savunarak Trump’ın güç gösterisi ve yürüyüşüyle aralarına mesafe koyan açıklamalar yaptılar. ff

- Advertisment -