Ana SayfaHaberlerDünyaABD, YPG'ye destekte ısrarlı

ABD, YPG’ye destekte ısrarlı

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toner, bir soru üzerine, "PKK’yı bir terör organizasyonu olarak görmeye devam ediyoruz fakat YPG’nin Suriye’de DAEŞ’e karşı yoğunlaştığını biliyoruz ve onların bu çabasını destekliyoruz” ifadesini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’nin Ortadoğu’da taraflar arasında ayırımı yapamadığını belirten sözleriyle ilgili Toner, “Biz ortak ve müttefikiz, Türk yetkililerle çok derin ve ciddi görüşmeler yapıldı. PKK’dan kaynaklanan kaygılarını anlıyoruz. YPG konusunda aynı görüşü paylaşmıyoruz" diye konuştu.

 

Toner ayrıca, PKK’ya Türkiye’de gerçekleştirdiği saldırıları bir an önce sona erdirmesi çağrısı yaparak, "Türk yetkililerinin PKK’nın saldırılarına cevap verme sorumlulukları var. Bizim umudumuz, isteğimiz, tansiyonun sona ermesi ve tekrar pazarlık masasına dönülmesi” dedi.

 

Türk yetkililerin, Amerikalı yetkililere PKK ve PYD arasındaki ilişkiye dair belgeler gösterdiğine ilişkin soru üzerine Toner, “Ben şahsen görmedim. Eğer Ankara’daki diplomatlarımızla paylaşmışlarsa bilmiyorum. Türkiye ile sürekli irtibat halindeyiz. Herhangi bir yeni bilgiyi memnuniyetle karşılarız” ifadesini kullandı.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -