Ana SayfaHaberlerDünyaABD'de 24 saat içinde ikinci saldırı: 9 ölü, 16 yaralı

ABD’de 24 saat içinde ikinci saldırı: 9 ölü, 16 yaralı

 

Dayton Polisi, saldırganın olay yerinde öldürüldüğünü açıkladı. Polisin açıklamasına göre saldırıda 9 kişi öldü, 16 yaralı da hastanelere sevk edildi.

 

Polis siyah bir cip ile kaçtığı tahmin edilen ikinci şüpheliyi arıyor. Vatandaşlara dikkatli olma uyarısı yapıldı.

Saldırı sonrası çekim yapan kişinin "Her yerde ölü insanlar var" dediği duyuldu.

 

Dünkü saldırıda 20 kişi ölmüştü

 

ABD'nin Teksas eyaletinin El Paso kentinde bir kişi Cielo Vista Alışveriş Merkezi yakınındaki bir Walmart mağazasında etrafa ateş açtı. Saldırıda en az 19 kişi hayatını kaybederken, en az 22 yaralının çevredeki hastanelerde tedavi altında olduğu belirtildi. Kamera görüntülerinden tespit edilen 21 yaşındaki bir şüpheli gözaltına alındı.

 

CBS News'in aktardığına göre, saldırıda en az 19 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, çocuklar dahil en az 22 yaralının çevredeki hastanelere kaldırıldığı aktarıldı. Saldırının gerçekleştiği alışveriş merkezinde dükkanlar kapatılırken, bölgeye polis takviyesi yapıldı.

 

ABD Başkanı Donald Trump, olaya ilişkin ilk açıklamasında saldırıyı "korkunç" olarak nitelerken, şehir yetkililerinden çok sayıda ölü olduğu bilgisini aldığını aktardı.

 

Polis, halka yönelik herhangi bir acil tehdit olduğuna inanmadıklarını, ancak aramaları sürdürdüklerini açıkladı. Yakınlarını arayanlar için söz konusu bölgede bir aile birleşimi alanı kuruldu. El Paso Emniyet Müdürlüğü, "acilen kan bağışına ihtiyaç duyulduğunu" açıkladı.

 

Teksas saldırganının fotoğrafı yayınlandı

 

Saldırının faili 21 yaşındaki Patrick Crusius'un fotoğrafı yayınlandı. Fotoğrafta, yerel kaynaklara göre ölü ve yaralıların olduğu bildirilen saldırının failinin AVM'ye tüfeği ile girdiği anlar yer aldı. Saldırganın poligonlarda atış yaparken gözlerin ve kulakların zarar görmemesi için kullanılan gözlük ve kulaklık takması ve elindeki tüfeği profesyonel bir şekilde tutması dikkat çekti.

Belediye başkanı gözaltına alınan 3 kişinin olduğu bilgisini verirken, polis ise yalnızca 21 yaşında bir erkeğin gözaltında olduğunu açıkladı.

Sosyal medya ortaya çıkan görüntülerde, onlarca müşterinin mağazaların içine sığınmaya çalıştığı dikkat çekiyor.

 

 

- Advertisment -