Ana SayfaHaberlerDünyaCameron: Daha iyi idare edebilirdim

Cameron: Daha iyi idare edebilirdim

 

Sızdırılan Panama belgelerinde babasına ait şirketin çıkmasının ardından olayla ilgisi olmadığını söyleyen ancak daha sonra şirkette payı olduğunu itiraf eden İngiltere Başbakanı David Cameron, "Bu durumu daha iyi idare edebilirdim" dedi.

 

Perşembe günü, babasının vergi kaçırarak kâr ettiği ortaya çıkan offshore (denizaşırı) şirketinden kâr ettiğini itiraf eden Cameron'ın günlerdir istifası isteniyor.

 

Panama merkezli Mossack Fonseca isimli hukuk şirketinin kayıtları içerisinde emekli olmuş veya hâlâ görevde bulunan 12 ülke lideri ile 143 politikacı da bulunuyor. Dokümanlara göre, şirket, müşterilerinin vergi kaçırmasına, yaptırımları bertaraf etmesine ve kara para aklamasına yardımcı oldu.

 

11.5 milyon sayfa ve 2.6 terabyte büyüklüğündeki belgelerin ortaya çıkması, tarihin en büyük sızıntısı olarak kayıtlara geçti. 

 

Belgelerde adı doğrudan geçen liderler, Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri, İzlanda Başbakanı Sigmundur Davio Gunnlaugsson ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroshenko.

 

Belgelerde ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Putin'in yakın arkadaşları, Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev'in ailesi, Suriye Devlet Başkanı Esed'in kuzenleri, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın babası, Pakistan Başbakanı Nawaz Şerif'in çocukları ve Malezya Başbakanı Necib Rizak'ın oğlunun da adı geçiyor.

 

Kaynak: Reuters, Al Jazeera

 

Muhafazakâr Parti'nin Londra'daki toplantısında konuşan İngiltere Başbakanı, "Güzel bir hafta olmadı. Bu durumu daha iyi idare etmeliydim, biliyorum. Bunu daha iyi idare edebilirdim. Çıkarılacak dersler var, biliyorum" diye konuştu.

 

Panama belgeleri

- Advertisment -