Ana SayfaHaberlerDünya“Doktorun babamı görmesine izin verin”

“Doktorun babamı görmesine izin verin”

Sağlık sorunları için yeterli tedavi alamadığı gerekçesiyle 18 gündür açlık grevi yapan Rus muhalif liderin sağlık durumunun kötüleştiği, hızla kilo kaybettiği, kalp krizi riski olduğu açıklandı. Navalny’nin kızı Dasha da sosyal medya hesabından “Doktorun babamı görmesine izin verin” mesajını paylaştı.

Akut sırt ve bacak ağrıları için yeterli bir tıbbi yardım alamadığı gerekçesiyle 18 gündür açlık grevi yapan hapisteki muhalif Rus lider Aleksey Navalny’nin sağlık durumunun kötüleştiği açıklandı.

Navalny’nin kişisel doktoru Anastasia Vasilyeva, aralarında bir kardiyoloğun da olduğu üç doktorlar birlikte Rusya Cezaevi Yönetimi’ne yazdıkları mektubu sosyal medya hesabından yayınladı.

Mektupta, Navalny’nin durumunun kötüleştiği, yapılan kan testinin vücudundaki potasyum oranının çok düştüğünü gösterdiği, hızla kilo kaybettiği ve her an bir kalp krizi geçirme riski olduğu söylenerek bir an önce doktoruyla görüşmesine izin verilmesi istendi.

Navalny’nin kızı Dasha da Twitter hesabından “Doktorun babamı görmesine izin verin” mesajını paylaştı.

Geçen yaz Sibirya ziyareti dışında zehirlenen Navalny, tedavi için Berlin’e gitmiş, aylar sonra iyileşince, Putin’in Sarayı adlı bir belgeselle birlikte Moskova’ya döner dönmez tutuklanmıştı.

Şubat ayında 21.5 yıl hapis cezasına çarptırılan 44 yaşındaki muhalif liderin sözcüsü Kira Yarmysh, “Navalny ölüyor. Her geçen gün önemli. Kimse Pazartesi günü ne olacağını bilemez” diyerek sokak gösterisi çağrısı yaptı.

- Advertisment -