Ana SayfaHaberlerDünyaGazeteci suikastı hükümet düşürüyor

Gazeteci suikastı hükümet düşürüyor

 

Malta’da gazeteci Daphne Caruana Galizia suikastı ile bağlantılı olarak Başbakan Joseph Muscat’ın istifa edeceği iddia edildi. Times of Malta ve Malta Today gazeteleri ismini vermedikleri kaynaklarına dayandırdıkları haberlerde, Başbakan Muscat’ın görevi bırakmayı düşündüğünü öne sürdüler.

 

Yolsuzluk konularında çalışan araştırmacı gazeteci Daphne Caruana Galizia, 16 Ekim 2017’de arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetmişti. Suikastın aydınlatılmamasına tepki gösteren halk, protestolarla başbakanın istifasını istemişti. Suikastla ilgili gözaltına alınan ülkenin tanınmış iş insanlarından  Yorgen Fenech, bildiklerini anlatması karşılığında Başbakan Muscat’tan dokunulmazlık talep etmişti. Kabineyi toplayan Muscat, oybirliğiyle bu talebin reddedildiğini açıklamıştı. Fenech’in tanıklığı doğrultusunda Muscat’ın Özel Kalem Müdürü Keith Schembri, iki gün gözaltında tutulmuştu.

 

Suikastla bağlantılı oldukları iddia edilen Turizm Bakanı Konrad Mizzi istifa etmiş, Ekonomi Bakanı Chris Cardona da soruşturma sonuçlanana kadar görevini askıya aldığını duyurmuştu. Times of Malta ve Malta Today gazeteleri ismini vermedikleri kaynaklara dayanarak üzerindeki baskı giderek artan Başbakan Muscat’ın önümüzdeki günlerde istifa edeceğini yazdı.

 

Panama Belgeleri konusunda araştırma yapan Daphne Caruana Galiza, Özel Kalem Müdürü Schembri ve Turizm Bakanı Konrad Mizzi’nin Panama’da şirketleri olduğunu ve Fenech’den rüşvet aldıklarını iddia etmişti.

- Advertisment -