Ana SayfaHaberlerDünyaİran'da çifte terör saldırısı: 12 ölü, 39 yaralı

İran’da çifte terör saldırısı: 12 ölü, 39 yaralı

 

İran'ın başkenti Tahran bu sabah eş zamanlı iki saldırıyla sarsıldı. İran İstihbarat Bakanlığı üçüncü bir terör saldırısının ise önlendiğini açıkladı.

 

İran Parlamentosu ve Humeyni Türbesi'ne eş zamanlı düzenlenen saldırıda 12 kişi öldü ve 39 kişi de yaralandı.

 

Parlamentodaki rehine krizi 4 terörist öldürülerek sona erdirildi. Parlamento binasındaki saldırganlardan biri üzerindeki bombayı patlattı. 

 

Saldırının sona ermesiyle birlikte İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani parlamentoda görüldü.

 

İran İçişleri Bakanlığı, parlamento binasındaki saldırganların kadın kıyafetleri giydiğini belirtti.

 

ÇİFTE SALDIRIYI DAEŞ ÜSTLENDİ 

 

İran'daki çifte saldırı terör örgütü DAEŞ tarafından üstlendi. DAEŞ'in haber ajansından yapılan açıklamada, İran Parlamentosu ve Humeyni Türbesi'ndeki eş zamanlı saldırılar üstlenildi. 

 

İranlı yetkililer, halktan toplu taşıma araçlarından uzak durmaları istendi. Halka otobüs ve tren duraklarından uzak durun çağrısı yapıldı. 

 

İran Parlamentosu'na silahlı saldırı, Humeyni Türbesi'ne de intihar saldırı düzenlendi.

 

Yarı resmi Tasnim Haber Ajansı, İran Parlamentosu'ndaki silahlı saldırıda 7 kişinin öldüğünü ve 4 kişinin rehin alındığını duyurdu.

 

Ajans haberini görgü tanıklarına dayandırdı. Haberde, söz konusu bilginin İran güvenlik güçleri tarafından doğrulanmadığı da vurgulandı.

 

Tasnim Haber Ajansı, İran Parlamentosu'ndaki saldırıya Devrim Muhafızları'nın müdahale ettiğini ve saldırganlardan birini öldürdüğü de belirtti.

 

"PARLAMENTODA KENDİNİ HAVAYA UÇURDU" 

 

Devlet televizyonu IRIB de, saldırganlardan birinin kendisini parlamentoda havaya uçurduğunu ileri sürdü.

 

İran basınında daha önce yer alan haberlerde saldırıda bir korumanın hayatını kaybettiği ve 7 kişinin yaralandığı ifade edilmişti. 

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI 

 

İran İstihbarat Bakanlığı saldırıların terörist gruplar tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu. İran İçişleri Bakanlığı da olağanüstü toplanma kararı aldı. 

 

İran basını kaleşnikoflarla parlamento binasına saldıran 4 saldırganın yakalandığını ve parlamento binasında bir odada tutulduğunu belirtiyordu.

 

Silahlı saldırganların parlamento binasının kuzey kısmında içeri girmeye çalışarak, korumalara ateş açtığı iddia edilmişti.

 

"SALDIRGANLARDAN BİRİ SİYANÜRLE İNTİHAR ETTİ"

 

İran'ın İngilizce yayın yapan televizyonu Press TV de, Ayetullah Humeyni Türbesi'ndeki saldırganlardan birinin siyanür içerek intihar ettiğini ileri sürdü.

 

İran parlamentosunda rehineler olduğu da ileri sürülmüştü.

 

"HUMEYNİ TÜRBESİ'NİN ÖNÜNDE SALDIRI"

 

İran devrim lideri Humeyni'ni türbesinin önünde de saldırı düzenlendi. 

 

Türbenin önünde intihar saldırısı yapıldığı ve 4 kişinin yaralandığı iddia ediliyor.

 

"KADIN İNTİHAR BOMBACISI"

 

Ayetullah Humeyni'nin Tahran'ın güneyindeki anıt mezarı önünde de, İran Parlamentosu'ndaki saldırıyla eş zamanlı bir intihar eylemi gerçekleştirildi.

 

Humeyni Türbesi'nin batı kapısında kendisini havaya uçuran saldırganın kadın olduğu ifade ediliyor. 

 

TAHRAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA 

Humeyni Türbesi'ndeki saldırıyla ilgili Tahran Valiliği'nden de açıklama yapıldı. 

Açıklamada, saldırganlardan birinin Humeyni Türbesi önünde üzerindeki bombayı patlatarak bir işçinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olduğu belirtildi.

 

İRAN'DAN İLK RESMİ AÇIKLAMA 

Başkenti Tahran'da düzenlenen eş zamanlı saldırıyla ilgili İran'dan ilk resmi açıklama geldi. İran İstihbarat Bakanlığı saldırıların terörist gruplar tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu.

 

Kaynak: NTV

- Advertisment -