Ana SayfaHaberlerDünyaKobe Bryant helikopter kazasında yaşamını yitirdi

Kobe Bryant helikopter kazasında yaşamını yitirdi

 

Kariyeri boyunca 5 kez NBA şampiyonu olan Kobe Bryant, 41 yaşındaydı.

Kobe Bryant'ın 13 yaşındaki kızı Gianna'nın da helikopterde olduğu ve hayatını kaybettiği bildirildi.

Los Angeles idari bölgesine bağlı Calabasas şehrinde meydana gelen helikopter kazasında kurtulan olmadığı açıklandı.

Los Angeles Bölge Şerifi Alex Villanueva düzenlediği kısa basın toplantısında, helikopterde 8 yolcu ve 1 pilot olmak üzere 9 kişi olduğunu ve hepsinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

Şerif Villanueva, olay yerine adli tıp görevlisinin beklendiğini ve kurbanların kimliklerini açıklamanın şu aşamada uygun olmadığını söyledi. NBA Komiseri Adam Silver ise yaptığı yazılı açıklamada, Gianna Bryant'ın hayatını kaybettiğini doğruladı.

 

Calabasas yetkilileri, resmi Twitter hesabından yaptıkları açıklamada, helikopterin Las Virgenes'deki uzak bir araziye Pazar sabahı yerel saatle 10.00 sıralarında düştüğünü ve düştüğü yerde yaralananın olmadığını açıkladı.

 

ABD Federal Havacılık İdaresi, helikopterin Sikorsky S-76 türü olduğunu açıkladı. ABD Federal Havacılık İdaresi'nin yanı sıra ABD Ulusal Ulaştırma Emniyet Dairesi de kazayla ilgili soruşturma başlattı.

 

Los Angeles Bölge Şerifi, acil müdahale ekiplerinin kaza bölgesindeki yangını söndürdüklerini bildirdi, ancak enkazdaki magnezyumun yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırdığını kaydetti.

 

Bryant, Los Angeles Lakers takımı ile 5 kez NBA şampiyonluğunu kazandı ve 20 yıllık kariyerinde 18 kez NBA all-star olma başarısını elde etti.

 

Cumartesi gününe kadar 33 bin 583 sayı ile NBA tarihinde en çok sayı yapan 3. oyuncuydu. Kobe önceki gece, NBA tarihinde tüm zamanların en skorer isimleri sıralamasında kendisini geçerek 3. sıraya çıkan Lebron James'i sosyal medya üzerinden tebrik etmişti.

 

Kobe Bryant, Michael Jordan'ın basketbolu bırakmasından sonra tüm dünyada basketbolun yüzü olmuş, milyonlarca basketbolsever gencin 'Kobe gibi olacağım' demesini sağlamıştı.

 

- Advertisment -