Ana SayfaHaberlerDünyaKuzey Kore'nin olimpiyat masrafları Güney Kore'den

Kuzey Kore’nin olimpiyat masrafları Güney Kore’den

 

Yonhap ajansının haberine göre, Güney ve Kuzey Borsası ve İşbirliği Teşvik Kurulu, Koreler arası ilişkileri geliştirmek adına Pyongyang Olimpiyat ekibinin faturalarını ödemek için hükümet bütçesinden 2,86 milyar won (yaklaşık 2,64 milyon dolar) ödenmesini kabul etti.

 

Söz konusu fonla olimpiyat için ülkeye gelen heyetteki yüzlerce Kuzey Koreli performans sanatçısı, amigolar ve tekvando gösteri ekibinin masraflarının karşılanacağı belirtildi.

 

Güney Kore Birleşme Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Fon ile Kuzey Kore heyetinin Güney Kore ziyareti ve Kuzey ile Güney arasındaki kültürel işbirliği projelerini gerçekleştirmek için maddi destek sağlanması amaçlanmaktadır" ifadelerine yer verildi.

 

Açıklamada, Kuzey Kore'nin mart ayında PyeongChang'taki Paralimpik Oyunlar'a katılımının finanse edilip edilmeyeceğinin daha sonra düzenlenecek bir toplantıda karara bağlanacağı kaydedildi.

 

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, PyeongChang'deki Kış Olimpiyatları'nın 9 Şubat'taki açılış törenine katılmıştı.

 

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, açılış töreninden önce verilen akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, iki Kore arasındaki son dönemdeki yakınlaşmanın gelecekte diyalog ve barışı temin edeceğine inandığını ifade etmişti.

- Advertisment -