Ana SayfaHaberlerDünyaMısır eski Cumhurbaşkanı Mursi öldü

Mısır eski Cumhurbaşkanı Mursi öldü

 

Mısır eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin hayatını kaybettiği duyuruldu. Mısır devlet televizyonunun haberine göre, 67 yaşındaki Mursi, yargılandığı casusluk davası kapsamında yapılan duruşmada bayıldı. Mursi'nin kısa süre sonra da yaşamını yitirdiği belirtildi.

 

AFP'ye bilgi veren bir mahkeme yetkilisi, "Baygınlık geçirdiğinde 20 dakikadır hâkim karşısında konuşuyordu" dedi. Ancak Başsavcılık Mursi'nin konuşmaya başladıktan 5 dakika sonra yere yığıldığını açıkladı. Başsavcılık tarafından yapılan ilk açıklamalara göre Mursi hastaneye kaldırılırken yolda yerel saatle 16:50'de hayatını kaybetti. Ayrıca Mursi'nin bedeninde yakın zamanda oluşmuş herhangi bir yaraya rastlanmadığı bilgisi de verildi.

 

Mursi'nin oğlu Ahmed Mursi de Facebook'ta yaptığı paylaşımda, babasının ölümünü doğruladı.

 

Mısır'ın demokratik yolla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak bilinen Mursi, yaklaşık bir yıl görevde kaldıktan sonraTemmuz 2013'te askeri müdahaleyle devrilmişti. O tarihten beri cezaevinde olan Mursi, çok sayıda davada yargılanıyordu.

 

Erdoğan'dan taziye mesajı

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mursi'nin ölümünün ardından İstanbul'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mursi kardeşimize, şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Erdoğan, Twitter'dakl Arapça hesabından da bir mesaj paylaştı.

 

- Advertisment -