Ana SayfaHaberlerDünyaMossack Fonseca'ya baskın

Mossack Fonseca’ya baskın

 

Reuters'in haberine göre, Panama polisinin eşlik ettiği savcılık yetkilileri, Panama belgelerinin odak noktasındaki hukuk firması Mossack Fonseca'nın ofisinde arama yaptı. Polisten yapılan açıklamada, "Şirketin yasadışı faaliyetlerine yönelik dokümanların bulunması için arama yapıldı" bilgisi verildi.

 

Ülkede binlerce offshore şirketi kurup, vergi kaçırılmasına yardım etmekle itham edilen firmaya yönelik soruşturmayı organize suçlar ve kara para aklama konularındaki hukuk mücadeleleriyle bilinen savcı Javier Caravallo yürütüyor.

 

Ofislerine baskın yapılmadan önce şirketin kurucu ortağı Ramon Fonseca, 'kanunlara uygun olmayan herhangi bir şey yapmadıklarını' iddia etmişti.

 

Mossack Fonseca'nın veri tabanından sızdırılan belgelerde aralarında devlet başkanlarının da olduğu 100'den fazla politikacının yanı sıra birçok küresel şirket ve ünlü simanın da adı geçiyor. Belgelerin sızdırılmasının ardından İzlanda Başbakanı David Gunnlaugsson istifa etmişti.

 

Genellikle vergi ödememek ya da düşük vergi ödemek için yurt dışında kurulan ve "vergi cenneti" olarak adlandırılan bazı ülkelerdeki "off-shore şirketlere” dünyadaki mevcut finansal varlıklar, vergi sistemlerinin dışına kaçırılarak yönlendiriliyor.

 

Kaynak: Reuters

- Advertisment -