Ana SayfaHaberlerDünyaNew York’ta terör saldırısı

New York’ta terör saldırısı

 

Amerika Birleşik Devletleri(ABD)'nin New York kenti Cadılar Bayramı'nda terör saldırısıyla sarsıldı. Kamyonetiyle bisiklet yoluna giren bir kişi bisikletlilerin arasına daldı. Saldırıda 8 kişi öldü, en az 11 kişi yaralandı.

 

Saldırı, Türkiye saatiyle 22 sularında gerçekleşti. Kiralık bir kamyonetle bisiklet yoluna giren 29 yaşındaki saldırgan bisikletlilere çarparak ilerledi. Kamyonet bir okul otobüsüne çarparak durdu. Görgü tanıkları, New York'un aşağı Manhattan bölgesinde bulunan Stuyvesant Lisesi yakınlarında silah sesleri duyduklarını, bir saldırganın kamyonetiyle okulun yanındaki bisiklet yoluna tersten girdiğini, daha sonra aracından inerek çevreye ateş açtığını söyledi.

 

Görgü tanıkları kamyonetten çıkan saldırganın tekbir getirdiğini öne sürdü. Bir paintball silahı ve bir havalı tüfekle yakalanan saldırgan bacağından vurularak gözaltına alındı. Olay yerine hızla ulaşan yetkililer yararlılara müdahale etti. New York polisi yaralıların hayati tehlikesi bulunmadığını bildirdi.

 

SALDIRGANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

New York Polis Departmanı, gözaltına alınan saldırganın Özbekistan asıllı 29 yaşında bir erkek olduğunu ve isminin Sayfullo Saipov olduğunu açıkladı. Saldırganın 7 yıldır Florida eyaletinde yaşadığı ve ABD'ye "Green Card" ile giriş yaptığı belirlendi. Saipov'un şu anda ismi açıklanmayan bir hastanede tutulduğu ifade edildi.

 

"TEK BAŞINA HAREKET ETTİ"

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, olayın ardından düzenlediği basın toplantısında, New York'ta bugün korkunç bir trajedi yaşandığını söyledi.

New York Valisi Andrew Cuomo ise saldırganı "yalnız kurt" olarak tanımladı ve tek başına hareket ettiğini söyledi.

- Advertisment -