Ana SayfaHaberlerDünyaPapa'dan Midilli ziyareti

Papa’dan Midilli ziyareti

 

Avrupa'ya sığınanların sorunlarına dikkat çekmek için Yunanistan'ın Midilli adasına giden Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, burada Ortodoks Patriği Bartholomeos ve Yunanistan Başbakanı Alexis Tsripras tarafından karşılandı.

 

Bu ziyaretiyle Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasına dikkat çekmek isteyen Papa'nın, adada 5 saat kalması planlanıyor.

 

Vatikan'a sığınmacı götürecek

 

Papa Francis, Midilli'den Vatikan'a dönerken yanında sığınmacılar da götürecek. Yunanistan Mülteci Koordinasyon Dairesi'nden bir yetkilinin AFP'ye yaptığı açıklamaya göre, söz konusu mülteciler 'risk altındaki gruptan' seçilecek, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki anlaşma kapsamında olmayan, o tarihten önce adaya gelmiş aileler arasından olacak.

 

Yunanistan devlet televizyonu ERT, Midilli adasındaki Kara Tepe açık hava kampında kalan üç ailenin kura yoluyla seçileceğini söyledi.

 

Papa Francis, daha önce de tüm Avrupalılardan, sığınmacılara evlerini açmalarını istemişti.

 

'Bir mezarlık ziyaret etmiş olacağız'

 

Uçakta gazetecilere, "Bu oldukça kederli bir seyahat. İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşanan en kötü insani krize şahitlik edeceğiz. Acı çeken, kaçan, gidecek yeri olmayan çok fazla insan göreceğiz" dedi. Papa, "Ayrıca bir mezarlık da ziyaret etmiş olacağız, Ege Denizi. Öyle çok kişi bu adalara varamadı ki…" diye konuştu.

 

Papa Francis daha önce de bir sığınmacının ayaklarını yıkadığı görüntülerle soruna dikkat çekmişti.

 

 

 

Kaynak: AFP

- Advertisment -