Ana SayfaHaberlerDünyaPompeo'nun 'sağır edici' sessizliği Amerikalı diplomatları kızdırıyor

Pompeo’nun ‘sağır edici’ sessizliği Amerikalı diplomatları kızdırıyor

CNN’in bildirdiğine göre,ırk ayrımcılığına karşı gösteriler ABD’yi sarar ve bütün dünyaya yayılırken Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Bakan Pompeo’nun çalışanlarına, işlerini birçok açıdan doğrudan etkileyen bu konuda seslenmesini önerdi. Öneriden haberdar olan kaynaklara göre, Pompeo şu ana kadar bunu yapmayı reddetti.

Pompeo’nun bu konudaki sessizliği ülke içindeki ve dışındaki Amerikalı diplomatların dünyadaki meslektaşlarının olup bitenlere ilişkin soruları karşısında terk edilmiş hissetmelerine yol açıyor. Bazıları, Dışişleri’nin başının, kendi kişisel politik çıkarlarını ve Başkan Trump’la ilişkisini, bakanlığının kılavuzluk ve liderlik gereksiniminin önünde tuttuğundan kaygılı.

Pompeo, bir haftadan fazla zaman önce Fox News ile yaptığı bir görüşmede George Floyd’un ailesine başsağlığı diledi ve dizini Floyd’un boynuna dayayan polisin davranışlarını nefret uyandırıcı diye niteledi. Ancak, ABD’nin temeldeki ırk eşitsizliği sorununa değinmedi; bir Amerikalı diplomata göre, bu meseleye dokunmamaya karar verdi; “Bu dünyadaki imajımıza yansıyacak. Pompeo, çok sorunları olan bir toplum olduğumuzu, ama daha iyi olmaya çalıştığımızı, dayanıklı olduğumuzu, bunu yapabileceğimizi söylemeliydi. Bu duygusal dönemde diplomatlarımı destekliyorum demeliydi. Bunların hiçbirini duymadık.”

- Advertisment -