Ana SayfaHaberlerDünyaPutin Kuzey Kore'ye yaptırımları eleştirdi

Putin Kuzey Kore’ye yaptırımları eleştirdi

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin'deki BRICS katılımının ardından açıklama yaptı. Kuzey Kore'ye yönelik ekonomik ve askeri yaptırımları eleştiren Putin, bu yönde atılan adımlarla sonuç alınamayacağını belirtti. 

ABD ve Avrupa ülkelerinin uygadığı yaptırımların Pyongyang'daki yönetimi değiştirmeyeceğini ifade eden Putin, yaptırımların çok sayıda insanın acı çekmesiyle sonuçlanacağını savundu. Putin ayrıca küresel yıkıma neden olabileceğini söylediği Kuzey Kore'ye yönelik askeri histerinin de sonlanması gerektiği uyarısını yaptı. 

Putin ayrıca Kuzey Kore'yle dünya arasında artam gerilimlerin, ABD'nin Irak'ı işgaline giden süreçle benzerlik gösterdiğini söyledi. Putin ayrıca Kuzey Kore'nin kendisini güvende hissetmediği sürece daha fazla ekonomik darboğazı göze alıp füze programını durdurmaya yanaşmayacağını söyledi. 

BRICS TOPLANTISI

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika liderleri bugün Çin'de başlayan BRICS zirvesinde bir araya geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin açıklamasını BRICS açılışının ardından yaptı.

 

BRICS ülkeleri Xiamen'deki toplantı öncesi yaptığı yazılı açıklamada Kuzey Kore konusunda barışçıl bir çözüm arayışı çağrısında bulundu. Mısır lideri Abdülfettah es-Sisi de toplantıya Çin'in davetlisi olarak katıldı.

ABD'DEN GÜNEY KORE MİLYARLARCA DOLARLIK SİLAH

Kuzey Kore'nin Pazar günü yaptığı füze denemesinin ardından Beyaz Saray'dan yapılan bir açıklamada Trump'ın Güney Kore'ye milyarlarca dolarlık silah satışına kavramsal olarak onay verdiği belirtildi.

Ayrıca Trump'la Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in hidrojen bombası denemesinin ardından telefon görüşmesi yaptı. Beyaz Saray görüşmeye ilişkin, " "İki lider, ellerindeki tüm araçları kullanarak Kuzey Kore üzerindeki baskının artırılması konusunda anlaştı" açıklamasını yaptı. 

MERKEL-TRUMP GÖRÜŞMESİ

Trump ile Merkel arasındaki görüşmeye ilişkin açıklamada ise "Her iki lider, Kuzey Kore'nin süregelen kayıtsız ve tehlikeli adımını kınadılar. Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki yakın koordinasyonun önemine dikkat çektiler. Başkan Trump, bu son provokasyonun, sadece uluslararası toplumun Kuzey Kore'nin yasak eylemlerine karşı kararlığını artırmaya hizmet edeceğini vurguladı" ifadesi kullanıldı.

Görüşmede, Kuzey Kore'ye karşı tüm seçeneklerin masada olduğunun ifade edildiği de belirtildi.

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik