Ana SayfaHaberlerDünya‘Saldırganlar El Bakraoui kardeşler’

‘Saldırganlar El Bakraoui kardeşler’

 

Belçika devlet televizyonu RTBF, dün Brüksel Havalimanı’nda 14 kişinin öldüğü intihar saldırılarını düzenleyenlerin Khalid ve Brahim El Bakraoui kardeşler olduğunu ifade etti. RTBF, iki kardeşin de sabıkası olduğunu ancak bunların terörizmle ilgili olmadığını bildirdi.

 

Khalid El Bakraoui’nin Brüksel yakınlarındaki Forest bölgesinde 15 Mart'ta polisin operasyon düzenlediği evi başka bir isimle tuttuğu belirtildi. Forest’e düzenlenen operasyonda IŞİD bayrağı, suikast tüfeği, patlayıcılar ve Paris saldırılarının firari şüphelisi Salah Abdeslam’ın parmak izi bulunmuştu. 18 Mart’ta Brüksel'in Molenbeek semtinde yapılan operasyonda, Abdeslam bacağından vurularak yakalanmıştı.

 

3. saldırgan kaçak

 

Belçika’nin DH gazetesi, Brüksel Havalimanı’na saldıranlardan birinin de 25 yaşındaki Najim Laachraoui olduğunu duyurdu. Olay öncesinde polis tarafından aranan Laachraoui’nin DNA’sı, Paris saldırganlarının Belçika’da kaldığı evde bulundu. Laachraoui’nin Eylül ayında Salah Abdeslam ile birlikte Macaristan’a gittiği tespit edildi. 

 

22 Mart’taki saldırılar

 

22 Mart’ta Belçika’daki Brüksel Havalimanı’nda iki patlama oldu. Bu patlamanın ardından bir patlama haberi de AB binalarına yakın Maalbek metro istasyonundan geldi. Havaalanında 14, metro istasyonunda ise 20 kişi öldü. İki saldırıda 170 civarında kişi yaralandı. Ülkede güvenlik alarmı seviyesi en yüksek düzeye çıkarıldı. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) yayın organı olan "Amaq Haber Ajansı" vasıtasıyla, saldırıların intihar kemerleri ve patlayıcılarla IŞİD mensupları tarafından düzenlendiğini duyurdu.

- Advertisment -