Ana SayfaHaberlerDünyaSantos: FARC'ı yeniden masaya oturtacağız

Santos: FARC’ı yeniden masaya oturtacağız

 

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, "hayır" oyunun çıktığı referandum sonrasında Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'ni (FARC) yeniden masaya oturtup barış görüşmelerini başlatana kadar farklı kesimleri dinlemeye devam edeceklerini söyledi. 

Mümkün olan en kısa zamanda yeni bir barış anlaşması için ülkenin her kesiminden vatandaşlarla konuşmayı arzuladığını dile getiren Santos, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kolombiyalıların barış anlaşmasıyla ilgili şüphelerini ortadan kaldırıp onların yüreğine su serpebileceğim bir diyalog fırsatı bulmuş olmaktan memnunum. FARC'ı yeniden masaya oturtacağımız barış görüşmeleri başlayana kadar farklı kesimleri dinlemeye devam edeceğiz. Bundan sonra kurban vermeyeceğimiz, yeniden güvenli bir ortama ulaşabileceğimiz, ülkemize sükunet getirecek, yatırım ve iş kapılarını açabileceğimiz yeni bir barış anlaşması, bu noktaya ulaşana kadar gösterdiğimiz büyük çabaların da boşa gitmemesi için bir zorunluluk."

"Güçlü konsensüs var"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kolombiya Barış Anlaşması Özel Temsilcisi Jean Arnault da ülkede "savaşa dönülmemesi yönünde çok güçlü ve etkili bir konsensüsün bulunduğunu" bildirdi. 

Daha geniş açıdan bakıldığında Kolombiya toplumunda hala belirsizliğin sürdüğünün gözlendiğini belirten Arnault, "BM misyonunun ateşkes anlaşmasını gözetme rolünün genişletilmesinin, geçen hafta yeniden yapılan görüşmelerin sonuca varmasında önemli bir etken olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

- Advertisment -