Ana SayfaHaberlerDünyaSuikast, muhalif gazetecinin sahtekarlığı çıktı!

Suikast, muhalif gazetecinin sahtekarlığı çıktı!

 

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) medya alanındaki temsilcisi Harlem Desir, Ukrayna'nın "yalan bilgi yaydığını" söyledi.

 

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü genel sekreteri Christophe Deloire de "bir gazetecinin kurgu bir şekilde öldürülmesi için hiçbir haklı sebep olamaz" açıklamasını yaptı.

 

Ukrayna devleti "sahte suikastın" ülkede faaliyet gösteren Rus ajanlarını deşifre etmek ve gerçek bir suikast planını önlemek için düzenlendiğini savunuyor.

 

Ancak operasyonu eleştirenler, henüz Ukrayna devletinin neden böyle bir kurguyu organize etmek zorunda kaldıkları için delil ortaya koyamadığını söylüyor.

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova ise operasyon için "maskaralık" ifadesini kullandı ve "propoganda amacı" taşıdığını ileri sürdü.

 

'Babçenko polis değil bir gazetecidir.'

Dünyayı şaşkına çeviren basın toplantısı sırasında 41 yaşındaki Arkady Babçenko ise Ukrayna gizli servisine hayatını kurtardığı için teşekkür etti.

 

Ancak Babçenko da eleştirilerin hedefi olmaktan kurtulamadı.

 

Tanınmış Rus gazeteci Andrei Soldatov, olayda Babçenko'nun rolünü de eleştirerek, "Bu kırmızı çizginin tam olarak aşılmasıdır. Babçenko polis değil bir gazetecidir ve İsa aşkına bizim işimiz, Trump ve Putin ne söylerse söylesin güvene dayalı. Hayatta olduğuna memnunum ama kendisi gazetecilerin ve medyanın güvenilirliğini daha fazla tehlikeye attı." dedi.

 

Babçenko Ukrayna Televizyonu'ndan da canlı olarak yayımlanan basın toplantısında karısının dahi suikastin gerçek olmadığını bilmediğini söylemiş, eşinden özür dilemişti.

 

- Advertisment -