Ana SayfaHaberlerDünyaSuriyeli muhalifler saldırıya geçti

Suriyeli muhalifler saldırıya geçti

 

Suriye’de 27 Şubat’tan bu yana yürürlükte olan kırılgan ateşkes fiilen son buldu. Ortak bir açıklama yapan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Ahrar-u Şam grubu, rejimin ateşkes ihlallerini gerekçe göstererek yeni bir savaş operasyon masası kurduklarını açıkladı. Muhalif gruplar, rejimin sivilleri hedef alması durumunda ‘güçlü bir karşılık’ vereceklerini açıkladı. Bu açıklamanın hemen ardından da, muhalif gruplar, Lazkiye'de rejim güçlerine saldırı başlattı.

 

Rejimden Humus'a hava saldırısı

 

Suriye rejimine bağlı savaş uçakları ise, sabah saatlerinden itibaren Humus'u bombalıyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, bombardımanlarda 4 sivil hayatını kaybetti, ölü sayısı artabilir.

 

Cenevre'den misilleme çağrısı

 

Pazar günü İnternet üzerinden Suriye’deki muhaliflere seslenen Yüksek Müzakere Heyeti Başkanı Esad Zubi, Esed rejimini ateşkesi mevzi kazanmak için kullanmakla suçlamış, muhalifleri rejim saldırılarına cevap vermeye çağırmıştı.

 

Ceyşul İslam'ın (İslam Ordusu) siyasi lideri ve başmüzakereci Muhammed Alluş da muhaliflere Suriye rejiminin sivillere yönelik saldırılarına cevap verme çağrısında bulunmuştu. "Bu cevap saldırılarını artıran rejimin sivillere saldırmayı düşünmemesi için bir misilleme niteliğinde olmalı. Bu, şiddeti tırmandırmaya yönelik bir çağrı değil, kendini savunmaya yönelik bir çağrı" demişti.

 

Kaynak: Reuters

- Advertisment -