Ana SayfaHaberlerDünyaTrump arayı açıyor

Trump arayı açıyor

 

ABD Başkanı Barack Obama’nın halefini belirleyecek seçim öncesi, başkan adaylığı yarışına dört eyalette yapılan ön seçimlerle devam edildi. Cumhuriyetçi Parti’nin dört eyalette yaptığı ön seçimlerin üçü açıklandı. İkisini Donald Trump, birini Ted Cruz kazandı. Demokrat Parti’nin ön seçim gerçekleştirdiği iki eyaleti ise Hillary Clinton ile Bernie Sanders bölüştü.

 

Cumhuriyetçi Parti kanadında emlak milyarderi Donald Trump, Mississippi ve Michigan’daki ön seçimlerde rakiplerine üstünlük sağladı. Mississippi’de oyların yüzde 47’sini alan Trump, Michigan’da ise yüzde 37 ile yarışı önde tamamladı. Trump’ı, Teksas Senatörü Ted Cruz ve Ohio Valisi John Kasich takip etti. Bu iki eyalette partililerin diğer aday adayı Florida Senatörü Marco Rubio’ya desteği yüzde 10’u dahi geçmedi.

 

Idaho’yu ise Trump’ın en yakın rakibi Ted Cruz aldı. Hawaii’deki ön seçim sonucu ise henüz açıklanmadı.

 

Trump, Mississippi ve Michigan’la birlikte ön seçim sonuçlarının açıklandığı 23 eyaletten 14’ünü kazandı.    

       

Bir Sanders’a, bir Clinton’a

 

Demokrat Parti cephesinde Vermont Senatörü Bernie Sanders, rakibi eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’a Michigan’da üstünlük sağladı. Oyların yüzde 50’sini elde eden Sanders, 63 delege daha kazanmış oldu. Sanders, bu galibiyetle ön seçimleri kazandığı eyalet sayısını da 9’a yükselti.

 

Hillary Clinton ise Mississippi’deki ön seçimde güldü. Oyların yüzde 83’ünü kazanan Clinton, Sanders’ı büyük bir farkla geride bıraktı. Clinton, ön seçim sürecinde şu ana kadar 22 eyaletten 13’ünde güldü.

 

Kaynak: AFP ve AA

- Advertisment -