Ana SayfaHaberlerDünyaÜnlü Rus tarihçi sevgilisini öldürdü

Ünlü Rus tarihçi sevgilisini öldürdü

 

Rusya’nın en tanınmış tarihçilerinden profesör Oleg Sokolov, eski öğrencisi ve sevgilisi olan Anastasia Yeşçenko’yu öldürme suçlamasıyla gözaltına alındı. 63 yaşındaki Sokolov polis sorgusunda cinayeti itiraf ederken, cesedi yok ettikten sonra Napolyon kılığında kamuoyu önünde intihar edeceğini söyledi.

 

Cinayet dün gece Saint Petersburg’da, şans eseri ortaya çıktı. Bir adamın Moika Nehri’ne düştüğü ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, Sokolov’la karşılaştı. Sokolov bu sırada sarhoştu ve Yeşçenko’nun cesedinin parçalarını nehre atmaya çalışıyordu. Sırt çantasında, bir kadının kolları bulundu. Bunun üzerine Sokolov’un evine giden polis, 24 yaşındaki Yeşçenko’nun kısmen parçalara ayrılmış cesedini buldu.

 

‘TESTEREYLE PARÇALADI’

 

Avukatı Alexander Poçuyev’in anlatımına göre, Sokolov sevgilisini bir kavga sırasında öldürdüğünü, sonrasında başını, kollarını ve bacaklarını testereyle kestiğini itiraf etti. Bir Napolyon uzmanı olan Rus tarihçinin, cesedi yok ettikten sonra Napolyon kılığına girerek kamuoyu önünde intihar etmeyi planladığı da öne sürüldü.

 

Napolyon Bonaparte hakkında çok sayıda kitabın yazarı olan Sokolov, birçok film için de tarih danışmanlığı yapmıştı. Sokolov’a 2003 yılında, Fransa’nın en üst seviye devlet nişanı sayılan Onur Madalyası verilmişti.

 

Yeşçenko, Sokolov’la birlikte birçok kitaba imza atmıştı. Fransız tarihi üzerine çalışan ikili, dönem kostümlerine olan ilgileriyle de tanınıyordu. Sokolov Napolyon kostümüyle birçok kez poz vermişti. 

 

- Advertisment -