Ana SayfaHaberlerDünyaZika virüsünden üç ölüm

Zika virüsünden üç ölüm

 

Kolombiya Ulusal Sağlık Enstitüsü, Zika virüsü tespitiyle tedavi gören üç hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı. Guardian'a konuşan Sağlık Bakanı Alejandro Gaviria, ülkedeki iki ölümün daha Zika virüsü ile bağlantılı olabileceğini, konuyla ilgili araştırmaların devam ettiğini belirtti.

 

Sivrisineklerin yanı sıra kan nakli ve cinsel yolla da bulaştığı belirlenen Zika virüsü, yeni doğan bebeklerde beyin hasarına neden oluyor. Ateş, gözlerde kızarma, kusma, baş, kas ve eklem ağrıları gibi belirtileri bulunan hastalığın özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor.

 

Amerika ve Avrupa'ya da ulaştı

 

Virüs, Latin Amerika ülkelerinden Avrupa'ya da sıçradı. 27 Ocak'ta Danimarka'da bir hastada Zika virüsüne rastlandığı açıklandı. Virüsün saptandığı kişinin son dönemde, virüsün tespit edildiği Güney ve Kuzey Amerika'ya seyahat ettiği öğrenildi. Daha önce de, Latin Amerika'yı ziyaret eden 3 İngiliz vatandaşında virüse rastlanmıştı.

 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi de, 3 Şubat'ta, Teksas eyaletine bağlı Dallas kentinde, bir kişiye cinsel ilişki yoluyla Zika virüsü bulaştığını açıkladı. Venezuela’dan gelen biriyle cinsel ilişkiye giren kişiye Zika virüsü bulaştığı, adı açıklanmayan kişinin, hastanede tedavi altında olduğu belirtildi.

 

Kaynak: Al Jazeera, ajanslar

- Advertisment -