Ana SayfaHaberlerDüzce Belediyesi, 12 gün önce kendi duyurduğu haberi yalanladı: ‘Kültür merkezinin adı...

Düzce Belediyesi, 12 gün önce kendi duyurduğu haberi yalanladı: ‘Kültür merkezinin adı Süleyman Soylu değil’

Düzce Belediyesi, 2 Aralık’ta kurumsal hesabından “Süleyman Soylu Roman Eğitim ve Kültür Merkezi Ağa Mahallemizde yükseliyor” tweetiyle duyurduğu haberi, 12 gün sonra eski tweeti de silmeden aynı hesaptan yalanladı: “Yapılan merkezin ismi, ‘Roman Eğitim ve Kültür Merkezi’dir. Tarafımızdan kendisine isminin bu merkeze verilmesi talebi iletilmiş, Sayın Bakanımız bu talebi yazmış olduğu bir mektup ile teşekkür ederek nezaket çerçevesinde kabul etmemiştir. Bu sebep ile merkeze Sayın Bakanımızın ismi verilmemiştir. Bazı basın organlarında gerçeği çarpıtan ve farklı göstermeye çalışan maksatlı yorum ve haberleri esefle karşıladığımızı bildirir, teşekkür ederiz.”

Düzce Belediyesi, Mayıs ayında Belediye Başkanı Faruk Özlü tarafından “Roman kardeşlerimizin İçişleri Bakanı’mıza olan sevgisi sebebi ile isminin verilmesini istedikleri ‘Süleyman Soylu Roman Kültür ve Eğitim Merkezi’mizin temelini attık” diyerek duyurduğu kültür merkezinin adının Soylu’nun isteği üzerine “Roman Eğitim ve Kültür Merkezi” olduğunu duyurdu.

Düzce Belediyesi’nin Twitter hesabından 14 Aralık’ta yapılan açıklama şöyle:

“Roman Eğitim ve Kültür Merkezi’ne isim verilmesi konusunda bazı basın kuruluşlarında gerçeği yansıtmayan ifadeler ve zanlar söz konusu olmuştur.

Yapılan merkezin ismi, ‘Roman Eğitim ve Kültür Merkezi’dir. İlgili yapının yapılmasında eski İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu beyin büyük desteği söz konusudur. Sayın Bakanımızın bu jestine karşılık, tarafımızdan kendisine isminin bu merkeze verilmesi talebi iletilmiş, Sayın Bakanımız bu talebi yazmış olduğu bir mektup ile teşekkür ederek nezaket çerçevesinde kabul etmemiştir. Bu sebep ile merkeze Sayın Bakanımızın ismi verilmemiştir.

Bazı basın organlarında gerçeği çarpıtan ve farklı göstermeye çalışan maksatlı yorum ve haberleri esefle karşıladığımızı bildirir, teşekkür ederiz.”

2 Aralık: “Süleyman Soylu Roman Eğitim ve Kültür Merkezi Ağa Mahallemizde yükseliyor”

Ancak, Düzce Belediyesi’nin yine aynı Twitter hesabından 2 Aralık’ta ise “Süleyman Soylu Roman Eğitim ve Kültür Merkezi Ağa Mahallemizde yükseliyor” paylaşımı yapılmıştı.

Tweet, Belediye’nin hesabında halen duruyor.

Belediye’nin kültür merkezine Süleyman Soylu’nun adını verdiği haberleri basında ise, belediyenin bu paylaşımından dört gün sonra 6 Aralık’ta yer almıştı.

11 Mayıs: “Buranın adını Roman kardeşlerimiz çok istedi; Süleyman Soylu Kültür Evi adını aldı”

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, “Roman Kültür Evi” adıyla gündeme gelen kültür merkezinin 11 Mayıs’taki temel atma töreninde, şunları söylemişti:

“Bizim şükran borçlu olduğumuz kardeşlerimiz, büyüklerimiz var. Biliyorsunuz her proje, bütçe işinde bitiyor. Para yoksa olmuyor. Burası için de para gerekiyordu. Belediye olarak bir miktar bütçe ayırdık, AB Projelerine başvurduk o görüşmeler de iyi gidiyor. Yaklaşık 300 Bin Euro bütçeli başvuru sürecimiz sorunsuz işliyor. Ancak bu işi hızlı yürütmek için başka bir formül bulduk. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’yu aradım rica ettim, Ayşe Hanım da aradı rica etti. Bakanımız bizi kırmadı ve bu proje için 4 Milyon TL ödenek gönderdi. Sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz, Allah kendisinden razı olsun.

Sayın Bakanımız kabul etmiyorlar ama buranın adını Roman kardeşlerimiz çok istedi, Süleyman Soylu Kültür Evi adını aldı. Hayırlı, uğurlu olsun. Sayın bakanımıza adını biz vermedik. Roman kardeşlerimiz sizi çok seviyor, onlar bu ismin verilmesini istedi diye söyledim.”

- Advertisment -