Ana SayfaHaberlerErdoğan: "Dağdaki eşkıyaya nasıl müsaade etmiyorsak, kendini devletten üstün gören şehir eşkıyalarına...

Erdoğan: “Dağdaki eşkıyaya nasıl müsaade etmiyorsak, kendini devletten üstün gören şehir eşkıyalarına da nefes aldırmayacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de Emniyet mensupları ile düzenlenen iftar yemeğinde konuştu: "Türkiye Cumhuriyeti bir çadır devleti değildir. Milletin iradesine, takdirine hiçbir şekilde hürmetsizlik etmeyiz", "Şu gerçeği herkes kabullenmeli, içselleştirmeli. Türkiye hangi kökene, meşrebe, partiye mensup olursa olsun 85 milyon insanın tamanının yuvasıdır", "Dağdaki eşkıyaya nasıl müsaade etmiyorsak, kendini devletten üstün gören şehir eşkıyalarına da nefes aldırmayacağız."

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satırlar şöyle:

“Bu seçimler milli iradenin gücünün yanısıra her seçim döneminde gündeme getirilen kimi ithamların da asılsız olduğunu ortaya koymuştur.”

“Şu gerçeği herkes kabullenmeli, içselleştirmeli. Türkiye hangi kökene, meşrebe, partiye mensup olursa olsun 85 milyon insanın tamanının yuvasıdır.”

“Siyaset üstü görmemiz gereken bir konu terör belasıdır. PKK’sından DEAŞ’ına hepsi düşmanımızdır. Hükümet olarak çok etkin bir mücadele yürüttük teröre karşı. Kesintisiz süren operasyonlarımız sayesinde bölücü terör örgütünü bitme noktasına getirdik. DEAŞ’ı, YPG’yi sınırlarımızdan uzaklaştırdık. Attığımız adımları azimle sürdüreceğiz. Son seçimlerle birlikte bu konudaki kararlılığımız daha da perçinleşmiştir. Can cekişen terör örgütlerini yeniden palazlandırma niyetlerini görüyoruz. Özellikle dün akşamdan itibaren bazı illerimizde sokaklarımızı karıştırma, milletimizin malına mülküne saldırma olayları yaşandı. Birileri yine sokakları terörize etmeye çalıştı. Emniyet güçlerimiz bu olayları engellemiştir.”

“Türkiye Cumhuriyeti bir çadır devleti değildir. Milletin iradesine, takdirine hiçbir şekilde hürmetsizlik etmeyiz.”

“Şehirlerimizin huzuruna, barışına kastetmelerine, milletin imkanlarını terör örgütlerine peşkeş çekmelerine kesinlikle izin vermeyiz, veremeyiz. Bu tarz teşebbüsler karşısında hukuk devletinin gereği neyse, demokrasimiz neyi gerektiriyorsa yaparız. Tüm siyasi aktörlerden de hukukun üstünlüğüne saygı göstermelerini bekliyoruz.”

“Hak ve özgürlükler alanında ilerleyeceğiz. Büyümeyi taviz vermeden sürdürüyoruz. Ekonomik programımızı uyguluyoruz.”

“Dağdaki eşkiyaya nasıl müsamaha göstermiyorsak, kendini hukuktan üstün gören şehir eşkiyalarına da göz açtırmayacağız.”

- Advertisment -