Ana SayfaHaberlerErdoğan’ın Asiltürk’ü ziyareti Saadet Partisi’ni ikiye böldü

Erdoğan’ın Asiltürk’ü ziyareti Saadet Partisi’ni ikiye böldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Oğuzhan Asiltürk'ü ziyareti siyaset arenasında yeni bir tartışmaya sebep oldu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Her türlü fikir alışverişine açığız” derken partinin önde gelenleri kamuoyuna yansıyan ittifak iddialarına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Ocak’ta Milli Görüş hareketinin siyasi örgütü Saadet Partisi’nin Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü Bahçelievler’deki konutunda sürpriz bir şekilde ziyaret etmişti.

Erdoğan, 8 Ocak Cuma günü gazetecilerin Asiltürk’ü evinde ziyaret etmesiyle ilgili sorusuna “Sayın Asiltürk benim büyüğümdür. Benim ziyaretim hem bir nezaket ziyareti (hem de) seçim ittifakı mı olur… Biz bir yalnızlığı hissetmememiz lazım. Buna benzer görüşmeleri bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” cevabını vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından, siyaset arenasında Saadet Partisi’nin Cumhur İttifakı’na dahil olup olmayacağı tartışması başladı.

Karamollaoğlu: ‘Her türlü fikir alışverişine açığız’

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, konu hakkında Habertürk yazarı Nagehan Alçı’ya önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bu ziyaretin sürpriz olmadığını belirten Karamollaoğlu, Alçı’nın “Yani ‘Cumhur İttifakı bünyesinde yer almak imkân dahilinde değildir, biz çok net bir şekilde Millet İttifakı’nın bir üyesiyiz’ demiyor musunuz?” şeklindeki sorusuna, “Bugün durduğumuz yer belli. Ancak ittifaklar koalisyon değildir. Her türlü fikir alışverişine açığız. Bu görüşmeler iyidir. Cumhurbaşkanının herkesle görüşmesinde fayda var. Yüz yüze görüşmek siyaseti yumuşatır” yanıtını verdi.

Saadet Partisi’nin önde gelen isimleri ise bu görüşmeye ve çıkan ittifak dedikodularına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Kamalak: ‘Vebali büyük olanla ittifak olmaz’

Partinin bir önceki genel başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Vebali büyük olanla ittifak olmaz” dedi.

Kaya: ‘Ezenlere değil ezilenlere nefes olmaktır muradımız’

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya’nın attığı tweet’ler ise, araya daha da kesin bir çizgi çektiği şeklinde yorumlandı.

Kaya paylaşımlarında, “Ezenlere değil ezilenlere nefes olmaktır muradımız. Saadet Partisi bulunduğu yeri birlikte inşaya talip olur. Eklemlenmek gibi bir gündemi ve ahlâkı yoktur” ifadelerini kullandı.

Ali Aktaş: ‘Bu tükenişe eklemlenmek büyük cinayettir’

Saadet Partili avukat Ali Aktaş da bu görüşmenin ardından çıkan dedikodulara sert tepki gösteren isimlerden biriydi. Aktaş paylaşımlarında şu cümleleri kurdu:

“Size AK Parti ile ittifak için ‘ayrıldığımız noktaları değil birleştiğimiz noktaları öne çıkartalım’ diye sağdan yanaşacaklar. Sakın aldanmayınız. Erdoğan’ın 19 yıllık iktidarının toplum nezdinde dindarların itibarını tükettiğini görünüz. Bu tükenişe eklemlenmek büyük cinayettir.

“Toplumun önemli kısmında SAADET’in son 4 yıllık tecrübesi sayesinde ‘Dindarların tümü AKP gibi değilmiş; biz ötekileştirilmekten, din düşmanı gösterilmekten yorulduk. İktidar hırsı ile hareket eden dindarlardan bıktık. İyi ki sizler varsınız’ denilmesi bile dine büyük hizmettir.

“’Biz koltuk için siyaset yapmıyoruz inancımız için siyaset yapıyoruz’ diyen insanlar eğer iddialarında samimi ise SAADET sayesinde oluşan bu güvene itibar etmeye devam etmelidir. AKP’den koltuk ve imkân isteyenlerin niyeti inanca hizmet değil. Kesinlikle kişisel ve çıkara dayalı.”

- Advertisment -