Ana SayfaHaberlerEski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu hayatını kaybetti

Eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu hayatını kaybetti

Eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu hayatını kaybetti. Karakoyunlu'nun vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. Evinde rahatsızlanan Karakoyunlu'nun yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi. Karakoyunlu, aynı zamanda çok ses getiren Salkım Hanımın Taneleri ve Güz Sancısı romanlarının yazarıydı.

Eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, İstanbul’daki evinde aniden rahatsızlandı. Aile üyeleri tarafından hemen hastaneye kaldırılan Karakoyunlu, tüm müdahalelere rağmen 87 yaşında hayatını kaybetti.

Karakoyunlu’nun vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. Koca açıklamasında, “Devlet eski bakanlarımızdan Yılmaz Karakoyunlu, İstanbul’daki evinde geçirdiği rahatsızlık sebebiyle kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve dostlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Devlet eski bakanlarımızdan Yılmaz Karakoyunlu, İstanbul’daki evinde geçirdiği rahatsızlık sebebiyle kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve dostlarına başsağlığı diliyorum.…

YILMAZ KARAKOYUNLU KİMDİR?

Yılmaz Karakoyunlu, öğretmen bir anne ve avukat bir babanın oğlu olarak İstanbul’da (1936) doğdu. Karakoyunlu, liseyi Diyarbakır’da okudu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonra (1960) bir bankada müfettiş yardımcısı olarak çalışmaya başladı. 1963’te müfettiş oldu ve üç yıl sonra Devlet Planlama Teşkilatı’na girdi.

Lisansüstü öğrenimi için ABD’ye gönderildi (1969), doktorasını İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı. Sabancı Holding’de, Kanal D televizyonunda ve Tekstilbank’ta çalıştı. Daha sonra Anavatan Partisi’nden İstanbul milletvekili olarak TBMM’ye girdi. Tiyatro Yazarları Derneği üyesi olan Karakoyunlu, “Sabah” gazetesinde köşe yazıları da yazdı.

İlk romanı “Salkım Hanım’ın Taneleri”nde İkinci Dünya Savaşı sırasında İstanbul’daki ticaret sermayesinin el değiştirmesini ve bu süreçteki ahlaki ve kültürel yozlaşma ile Varlık Vergisi uygulamalarıyla güç duruma düşen azınlıkların dramını anlattı.

“Üç Aliler Divanı” romanında, Atatürk’e yapılan suikastı ve Cumhuriyet’in kurucu kadrolarıyla İttihatçılar arasındaki hesaplaşmayı, “Güz Sancısı”nda ise İstanbul’da 1955 yılında yaşanan 6-7 Eylül Olayları’nı işledi.

- Advertisment -