Ana SayfaHaberlerFenerbahçe’nin Ronaldo ile anlaştığı ‘haberi’, Fenerbahçe Token’ın değerini bir gecede yüzde 20...

Fenerbahçe’nin Ronaldo ile anlaştığı ‘haberi’, Fenerbahçe Token’ın değerini bir gecede yüzde 20 arttırdı

Fenerbahçe’nin Cristiano Ronaldo ile anlaştığı ve imza aşamasına geçildiği, dün gecenin (1 Eylül) en çok konuşulan spor ‘haberi’ oldu. Kısa süre içinde 150 binden fazla tweet atılırken, Fenerbahçe’nin sanal para borsasındaki token’ı bir gecede yüzde 20 değer kazandı. Eski futbol hakemi Ahmet Çakar, “Burada borsa bağlamında bir suç işleniyor olabilir” dedi. Fenerbahçe, çıkan haberler hakkında uzun bir süre açıklama yapmazken, bugün (2 Eylül) ismi açıklanmayan bazı Fenerbahçe yöneticileri transferi yalanladı.

Dün (1 Eylül), Fenerbahçe’nin dünyanın en iyi futbolcularından Portekizli Cristiano Ronaldo ile anlaştığı haberleri spor dünyasında heyecanla karşılandı. 

İlk haberi Ajansspor adlı bir internet sitesi verdi. “Fenerbahçe, Cristiano Ronaldo ile anlaştı” başlığıyla verilen haberde “Ajansspor’un elde ettiği bilgiye göre Portekizli teknik direktörü Jorge Jesus vatandaşı Ronaldo ile görüştü ve sarı lacivertli ekibe gelmesi için ikna etti. Bize ulaşan bilgilere göre iki taraf da prensip olarak anlaştı. Ücrete dair son pürüzlerin giderilmesiyle asrın transfer bombası patlatılacak” denildi.  

Ajansspor’un ardından birçok internet sitesi Fenerbahçe ile Ronaldo’nun anlaştığı iddiasına yer verdi.

Enson Haber

SonDakika.com

Haberler.com

Fotomaç

Fenerbahçe’nin dünya yıldızı Ronaldo ile anlaştığı haberinin yayılmasının ardından kısa sürede konuya ilişkin 154 bini aşkın tweet atıldı. Ayrıca gün içinde Fenerbahçe token’larının sanal para piyasasındaki değeri de yüzde 20 arttı.

Gün içindeki bu gelişmelerin gecenin en çok konuşulan konusunu oluşturmasına rağmen Fenerbahçe’nin resmi internet sitesinden veya sosyal medya hesaplarından haberlere ilişkin bir doğrulama ya da yalanlama yapılmadı.

Birkaç haber sitesi, Fenerbahçeli bazı yöneticilerin kendilerine bu transferi yalanladıklarını yazdı.

Hürriyet gazetesi, Fenerbahçeli kaynakların kendilerine yaptıkları açıklamada, “Böyle bir şey söz konusu değil. Ronaldo ile kesinlikle bir ilgimiz yok. Bunlar kasıtlı olarak çıkarılan, ‘Ali Koç transferde yine başarısız oldu’ dedirtmek için uydurulan dedikodu ve senaryolar” dediklerini iletti.

“Borsa suçu işlenmiş olabilir”

Eski futbol hakemi ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar konu hakkında konuştu ve şöyle dedi:

“Ben her zaman kanun ve nizamlara çok inanmış birisiyim. Spor haber sitelerinin Ronaldo’nun transferinin bittiği haberini vermesinden sonra Ronaldo gelmezse borsa ve token piyasası bağlamında ekonomik suç işlemiş olabilirler.”

Ronaldo’nun adı birçok takımla anıldı

Yeniden döndüğü Manchester United’ta eski formunu yakalayamayan Cristiano Ronaldo’nun adı yaz transfer sezonunda birçok takımla anıldı.

Ronaldo’nun adının anıldığı kulüplerden biri de Barcelona’ydı. Barcelona’nın Ronaldo ile ilgilendiği haberlerinin çıkmasının ardından bu takımın token’ında da yükseliş yaşanmıştı.

Dünyanın en yetenekli futbolcuları arasında gösterilen Cristiano Ronaldo’nun 5 Ballon D’or’u bulunuyor.

Futbol kariyerinde 937 resmî maçta forma giyen Cristiano Ronaldo, 698 gol ve 221 asist yaptı.

- Advertisment -