Ana SayfaÖZEL HABERGereği Düşünüldü | Dr. Volkan Aslan: "Yargıtay bu şekilde diretmelere devam ederse...

Gereği Düşünüldü | Dr. Volkan Aslan: “Yargıtay bu şekilde diretmelere devam ederse AYM’ye başvurmadan AİHM’e başvurulmasının önü açılabilir”

Deniz Baran'ın hazırlayıp sunduğu ve Serbestiyet YouTube kanalında yayınlanan "Gereği Düşünüldü"nün konuğu İstanbul Üniversitesi'nden anayasa hukukçusu Dr. Volkan Aslan oldu: “Şu anda yaşadığımız kriz ne Cumhuriyet döneminde ne de Osmanlı'nın son döneminde yaşandı. Çünkü Türkiye'de bir yüksek mahkeme anayasayı açıkça ihlal ediyor ve yargı sistemi içinde bir kriz yaratıyor."

Deniz Baran’ın hazırlayıp sunduğu Gereği Düşünüldü’nün yeni bölümünde konuk İstanbul Üniversitesi’nden anayasa hukukçusu Dr. Volkan Aslan oldu.

Programdan öne çıkan satırlar şöyle:

“Şu anda yaşadığımız kriz ne Cumhuriyet döneminde ne de Osmanlı’nın son döneminde yaşandı. Çünkü Türkiye’de bir yüksek mahkeme anayasayı açıkça ihlal ediyor ve yargı sistemi içinde bir kriz yaratıyor.”

“Anayasa açık; Yargıtay’ın AYM’nin kararını doğru bulmasa bile bu kararın uygulanamayacağına ilişkin bir karar alması anayasanın 153. maddesinin açıkça çiğnenmesidir. Bunu ortaya koyduktan sonra diğer tartışmaların çok bir anlamı kalmıyor.”

“Yargıtay’ın bu şekilde diretmeleri devam ederse AİHM bir süre sonra AYM’nin bireysel başvuru yolunun etkisiz bir yol olduğunu söyleyip AYM’ye başvurulmadan AİHM’e gidilmesinin yolunu açabilir.”

Programın tamamını izlemek için:

- Advertisment -