Ana SayfaHaberlerGÖZDEN KAÇMASIN | Mehmet Şimşek’in AVM’de yediği kumpir Sözcü’ye manşet oldu

GÖZDEN KAÇMASIN | Mehmet Şimşek’in AVM’de yediği kumpir Sözcü’ye manşet oldu

Sözcü, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i kumpir yerken fotoğrafladı, kumpir fiyatları üzerinden enflasyonu eleştirdi. Cumhuriyet’in haberine göre CHP tabanı ‘sağcı’ Mansur Yavaş’ın değil CHP’li bir ismin Ankara’da aday gösterilmesini istiyor. Abdülkadir Selvi’nin yazısına göre iktidar ne zaman ekonomide ciddi adımlar atacak olsa istifa haberleri yayan ‘organize bir kötülük’ ve ‘soygun ekibi’ var. MHP, yerel seçimler için davette bulunduğu İYİ Parti’ye kapıyı kapattı.

  • Sözcü’den kumpir yiyen Şimşek manşeti

Sözcü gazetesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in dün Ankara’daki bir AVM’ye korumasız şekilde gelip kumpir yemesini manşetine taşıdı. Haberde, “İki buçuk ay önce göreve geldiğinde kumpir 80 liraydı, 175 lira oldu” ifadeleri yer aldı.

  • Cumhuriyet’ten ‘Ankara’da Yavaş aday olmasın’ haberi

Cumhuriyet gazetesinden Sarp Sağkal’ın haberine göre ‘CHP tabanı sağcı Mansur Yavaş’ın değil, CHP’li Levent Gök’ün’ Ankara’da büyükşehir belediye başkan adayı gösterilmesini istiyor.

  • Akit’ten iktidara sert eleştiri: Bu zulümdür

Yeni Akit’in haberine göre Bingöl’de müdürü olduğu okulda erkek ve kız öğrencileri ‘velilerin isteği doğrultusunda’ farklı sınıflara ayıran müdüre İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu tarafından ceza verildi.

  • Aydınlık’tan KKTC’deki yol tartışmalarına farklı bakış: Rusya engelledi

Aydınlık gazetesi, manşetine taşıdığı haber ile BM’nin KKTC’yi kınama metnini Rusya’nın engellediğini yazdı.

Kısa kısa…

  • Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, hafta sonu Merkez Bankası’nın açıkladığı Kur Korumalı Mevduat (KKM) kararının ardından yüzde 1’e yakın düşüşle başladığı yeni haftanın ilk gününde, önce kayıplarını geri aldı, sonra yükselişe geçti.

https://t24.com.tr/haber/borsa-kkm-kararinin-ardindan-once-dustu-sonra-yukseldi-endeks-7600-puani-gecti,1126113

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İYİ Parti kanadından gelen 3’üncü yol önerisine yanıt verdi: “3’üncü bir siyasi yol inşa etmeye çabalamak, deniz üzerinde yürümekten farksızdır.”
  • Bağdat’taki reklam panoları, bir bilgisayar hackerı tarafından ele geçirilip porno gösterilmesi sonrası kapatıldı.

https://www.bbc.com/turkce/articles/cw894lv5l92o

  • Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Türkiye’de ‘organize bir soygun ekibi’nin var olduğunu, iktidar ne zaman ekonomide kritik kararlar alacak olsa ‘ ‘organize bir kötülük’ yaparak Şimşek’in istifa ettiğine dair dedikodular çıkarttığını yazdı.

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/ekonomide-makro-gostergeler-neyi-isaret-ediyor-42318056?utm_source=gazeteoku&utm_medium=referral

- Advertisment -